Szenvedélyügyi államtitkárság kellene

2012. július 06. 09:31

Sosem rajongtam Orbán Viktor politikájáért. Világéletemben fideszes voltam, és ezt sosem rejtettem véka alá. Annak idején még képviselő is voltam, és azóta is változatlanul jobboldali vagyok. Interjú.

2012. július 06. 09:31
Zacher Gábor
FN24

Kérdezem a véleményét a gyógyszertámogatás 200 milliárd forintos csökkentéséről, az egészségügy átláthatatlan átszervezéséről, és a hatalom által bűnözőkként kezelt kábítószerfogyasztók gyógyításáról! Kérdezem a véleményét a legalizált hálapénzről, és hogy eddig Ön előre kérte, vagy utólag elfogadta a betegektől? Még most is rajong Orbán Viktorért és politikájáért?

A magyarok rengeteg felesleges gyógyszert szednek, igenis szűkíteni kell a gyógyszertámogatást. A cukorbetegekkel szembeni szigorítás is teljesen jogos elvárás. Minden beteg esetében elengedhetetlen ugyanis egyfajta életmódváltás. Fegyelem kérdése az egész.

Az ellátás centralizálásával messzemenőkig egyetértek. Ha történik valakivel egy súlyos mérgezés, akkor hol gyógyítsák az illetőt? Abban a kórházban, ahol ellátnak évente három ilyen esetet, vagy ahol tízezret? Mivel jár jobban a beteg? Ha egy olyan intézményben látják el, ahol sokkal nagyobb a rutin, vagy egy olyan helyen, ami lehet, hogy csak két buszmegállónyira van, de a gyakorlat hiányzik? Nem vagyunk annyira gazdagok, hogy az ellátás ne legyen centralizálva. És még ezen kívül is rengeteg átalakításra lenne szükség.

A kábítószerfogyasztás önmagába véve szerintem nem bűn. Nem jó, ez tagadhatatlan, de nem tartom bűncselekménynek. Gyógyítást pedig bárki kaphat, aki elfogadja.

Ami a hálapénzt illeti, baromi jó helyzetben vagyok, mert a mi osztályunkon ilyen nincs. Ez a fogalom a toxikológián nem létezik. Szerencsére nagyon ritkán fordul elő, hogy megvillan a boríték. Én sosem kérek senkitől, és nem is tartom etikusnak.

Sosem rajongtam Orbán Viktor politikájáért. Világéletemben fideszes voltam, és ezt sosem rejtettem véka alá. Annak idején még képviselő is voltam, és azóta is változatlanul jobboldali vagyok. Nem feltétlenül értek mindennel egyet, mint például a kábítószerrel kapcsolatos dolgokkal sem, de ezeket általában el is szoktam mondani.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!