Oda és vissza

2012. június 13. 13:05

Ha tetszik, ha nem, Magyarország a hazánk. Ide születtünk, ide tartozunk, miénk az öröksége, amire pedig méltán lehetünk büszkék.

2012. június 13. 13:05
Ágoston Dániel
B+

„Azt azonban továbbra is kategorikusan elutasítom, hogy az ország és a világ bajai miatt Magyarországot tegyük felelőssé. Rendszeres szidalom tárgya ugyanis e lángoktól ölelt kis ország az emigrálni készülők körében, holott a bajokról talán ő tehet a legkevesebbet. Szeretném jelezni: csakis a saját szellemi deficitünkről teszünk tanúbizonyságot, ha hazánkat a politikusainkkal, a közhangulattal azonosítjuk, s ebből következően magát az országot, a nemzetet szidjuk. (...)

Mert ha tetszik, ha nem, Magyarország a hazánk. Ide születtünk, ide tartozunk, miénk az öröksége, amire pedig méltán lehetünk büszkék. Persze akadnak, akik nem kérnek ebből, akiknek a szíve máshova húz. Ám ebben az esetben sokak nevében kérem őket, hogy húzzanak a szívük után, amilyen messzire csak tudnak.

Hiszem, hogy amint '56-ban, úgy ma is azok az igazán fasza gyerekek, akik a bajok ellenére most is itt maradnak térdelni. Ugyanakkor vallom, hogy a világot látni kell és megtapasztalni. Épp ezért még áldásosnak is vélem, ha valaki nekiindul a világnak. Ugyanakkor meggyőződésem, hogy haza kell jönni. Miért? Csak. S aki ezt nem érti, valószínűleg menthetetlen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tommybravo
2012. június 14. 10:20
"Az elcsatolt területek magyarságágáról csak és kizárólag a legmélyebb tisztelettel és megbecsüléssel szabad beszélni." Az elcsatolt területek magyarságának utódaként csak nevetek rajtad.
Erik a Narancs
2012. június 13. 19:01
"Mert ha tetszik, ha nem, Románia a hazánk. Ide születtünk, ide tartozunk, miénk az öröksége, amire pedig méltán lehetünk büszkék. Persze akadnak, akik nem kérnek ebből, akiknek a szíve máshova húz. Ám ebben az esetben sokak nevében kérem őket, hogy húzzanak a szívük után, amilyen messzire csak tudnak." "Mert ha tetszik, ha nem, Szlovákia a hazánk. Ide születtünk, ide tartozunk, miénk az öröksége, amire pedig méltán lehetünk büszkék. Persze akadnak, akik nem kérnek ebből, akiknek a szíve máshova húz. Ám ebben az esetben sokak nevében kérem őket, hogy húzzanak a szívük után, amilyen messzire csak tudnak." "Mert ha tetszik, ha nem, Szerbia a hazánk. Ide születtünk, ide tartozunk, miénk az öröksége, amire pedig méltán lehetünk büszkék. Persze akadnak, akik nem kérnek ebből, akiknek a szíve máshova húz. Ám ebben az esetben sokak nevében kérem őket, hogy húzzanak a szívük után, amilyen messzire csak tudnak." Igy hogy tetszik ?
tarackos
2012. június 13. 15:16
"Hiszem, hogy amint '56-ban, úgy ma is azok az igazán fasza gyerekek, akik a bajok ellenére most is itt maradnak térdelni." Erről megkérdezhetnéd őket is. Meglehet nem így gondolják. Tudod egyszer élünk...
wartog
2012. június 13. 15:05
Nem ártana némi önkritikát gyakorolni.Csak a pontosság kedvéért."Ilyen mocskos szájra".Másold már ide a "mocskaimat".Mintha lenne köztünk némi különbség.Ugyanis és nem szoktam mocskolódni.Nem szeretlek benneteket ez tény.De ez még nem mocsok.Csak tény.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!