Alku az alkuért

2012. április 26. 07:23

Az EU-bizottsággal való csata csak az igazi ütközet előszobája volt. Amikor a hitel feltételeiben nézeteltérés keletkezik, Brüsszelben újra magyar bírákról, magyar adatvédelemről, sőt a nyúlketrecek rasszista szabályozásáról fognak beszélni.

2012. április 26. 07:23
Máté T. Gyula
Magyar Hírlap

„Európa nagyjai gyors és azonnali fegyverletételt vártak Budapesttől, a multikat sértő válságadók visszavonását, privilégiumaik meghagyását. Elvárták viszont többek között a szociális kiadások totális lefaragását. Ez megint nem csak vízió, elég Athénig elmenni, elolvasni a görög reformprogramot.

Erről, és nem a bírák nyugdíjazásáról vagy Simor bankelnök pénztárcájáról szólt az igazi vita fél éven át. Egy uniós tagállam a valóságban – és az eddigi gyakorlat szerint – akkor és azt csinál bíráival, amit akar, jegybanki tisztségviselőit meg akár Donald kacsára is felesküdtetheti, amíg azok teljesítik a »jó nagybácsi« elvárásait.

A féléves alkudozás ahhoz kellett, hogy a magyar konvergenciaprogram ne athéni megoldás legyen. Hogy lehetett volna jobban, akár nyíltabban, bevállalósabban? Valószínűleg igen. Azonban ez nem történelmi, s pláne nem reálpolitikai kategória.

Amúgy meg az elkövetkező hetekben az IMF-fel tárgyalva bőven lesz alkalom javítani.

Mert még egyszer: az EU-bizottsággal való csata csak az igazi ütközet előszobája volt. Az IMF nem fog politikai követelésekkel előállni, az nem ildomos. Azonban abban a pillanatban, amikor a hitel avagy készenléti keret feltételeiben nézeteltérés keletkezik, Brüsszelben újra magyar bírákról, magyar adatvédelemről, sőt a nyúlketrecek rasszista szabályozásáról fognak beszélni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mandinerfh
2012. április 26. 23:00
Bizony-bizony... Úgy tűnik, Szeretett Vezérünket saját fegyverével állítják sarokba. Te is ígérsz valamit (tudjuk, hogy nem fogod betartani), mi is ígérünk valamit. Nosza, tárgyaljunk! Hamar ki fog derülni, hogy a fülke-falka-forradalmár megint blöffölt... (illetve: ne nagyképűsködjünk már! Hazudott!!!) Erre mit mond az IMF? Bocs, nem tartottad be az ígéretedet. EZÉRT tárgytalan az én ígéretem. És ez - a cikk tanúsága szerint - egész jól érződik a jelek szerint még a (M)Agyar Hírlap szerkesztőségében is. Lehet gyurcsányozni, lehet elmúltnyócévezni, orbánék kezében ez csak egy eszköz a birkák terelésére. Sz@rnak ők a zemberekre, a gazdaságra! Minél gyorsabban, minél többet rabolni! Ez a lényeg! Ezért húzzák az időt. És ezért nincs eszük ágában sem ideje korán kiesni (kilépni) az EU-ból, vagy végleg összeveszni az IMF-fel. Sok apró spájzolható milliárd jön még addig onnan! És ebből jut majd bőven gépesítésre is! Közgépesítésre!
gilice
2012. április 26. 11:40
Nincs mese: vége a "szabadságharcnak"! De a megállapodás még a holdban... Az Európai Bizottság "lepasszolta" Orbánt az Európai Banknak, és az Európai Bíróságnak. Most jöhet az újabb időhúzás... Pénz meg sehol...
chinasky
2012. április 26. 10:34
továbbra is: a fidesz beszart a szoba közepére, és utána játszotta a sértettet két évig. továbbra is: értetlenül néznek, de nem olyan értetlenül, mint a droidseregük tagjai, akik fenntebb is bebizonyítják, hogy közgazdasági agytrösztök. ez lenne a magyar győzelem brüsszelben. grat.
flo
2012. április 26. 09:14
Persze, Gyuszikám, teljesen úgy van, ahogy mondod. Lehet szajkózni ezeket a baromságokat a csúnya, gonosz EU-ról meg a magyarság elleni összeesküvésről, csak egyre kevesebben hisznek benne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!