A magyar parlamentarizmus vége

2012. március 14. 09:07

A baloldal hű a hagyományaihoz: 1919, 1949: akkor is ők tették tönkre a magyar parlamentáris demokráciát. Megteszik most is.

2012. március 14. 09:07
Szerencsés Károly
Szerencsés Károly blogja

„De hogy lehet ezt megakadályozni? – tették fel a kérdést baloldali ideológusok.  Megpróbálták »tömegmozgalmakkal«. Kiderült, hogy a kormány oldalán jóval nagyobb a tömeg. Akciózással – a komikumig fokozott hangulatokkal. (Leláncolni magukat; éhségmenetben: munkát, kenyeret követelni.) Ez sem ment. S ekkor történt a fordulat: a »korrigálás« jegyében a magyar baloldal az Európai Parlamenthez fordult. Saját eszmetársai ott nem törpepártként, hanem meghatározó politikai erőként vannak jelen. Elég tehát – a magyar népakaratot semmibe venni – és ránk uszítani az európai baloldalt. Liberálisokat, szocialistákat, zöld anarchistákat. És akik mögöttük állnak. Ez működött! A magyar parlament hozott egy törvényt? Feljelentjük az Európai Parlamentnél: ott a magyar választási eredményekkel ellentétesek az arányok. Már meg is indítják az eljárást. Megsemmisítenek, fenyegetnek, zsarolnak. Nincs eszközünk a demagógiával szemben. A vádlók jól hallhatóan már rég meghozták az ítéletet is. A magyar parlamentarizmusnak ezzel vége. A baloldal hű a hagyományaihoz: 1919, 1949: akkor is ők tették tönkre a magyar parlamentáris demokráciát. Megteszik most is.

Hacsak! Hacsak nem tudjuk megvédeni magunkat. Hacsak nem leszünk elég eltökéltek és erősek, de legfőképpen okosak.  Olyan illúzióm nincs, hogy akár csak egyetlen mai liberális vagy szocialista frakcióban ülő képviselőt is meggyőzhetnének az érveink. Mégis érvelni kell százszor és ezerszer. Mert Európában is lesznek választások. Ezért fontos a közvélemény. Amelyet alaposan és módszeresen félrevezetnek. E tudatos médiaoffenzíva ellen erőink nyilván csekélyek. De mégis: minden cikkre felelni kell, minden hamis állításra helyreigazítási kérelmet kell benyújtani, minden hazugságot le kell leplezni. A magyar diplomácia feladata most ez. Megszolgálhatják azt a hatalmas erőfeszítést, amelyet a magyar nép tesz, hogy »méltó« körülmények közepette képviselhessék hazánkat. Alig látok rá példát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
betyár
2012. március 14. 18:41
Kedves Karcsi! Aggodalmaddal és következtetéseiddel általában egyet értek. Egy megjegyzésem azonban lenne:). Szerintem Magyarországon 1945-1949-ig sem volt parlamentáris demokrácia a cikkedben írt meghatározás alapján sem.Megszállt ország voltunk, ahol a belügy és a gazdaság a vh és a kommunisták ellenőrzése/irányítása alatt volt, ahol vezető kisgazdák ellen 1946-ban koncepciós per indulhatott Nagy Ferenc ellenére, ahol NF-et zsarolással mondathatták le stb. Jó egészséget Nektek:)
bigyomail
2012. március 14. 14:06
"Európai Parlamentnél: ott a magyar választási eredményekkel ellentétesek az arányok." Melyikben? Csak mert a mostaniban jobbos többség van. No meg a pénzügyminiszterek - akik úgy döntöttek, hogy befagyasztják a támogatások egy részét - szintén többségében jobbosok. Szóval sántít a kiindulási alap. Innentől persze a következtetések sem lehetnek helyesek.
Jason Bourne
2012. március 14. 13:14
Jól látja a szerző. A történelem az élet tanítómestere, és aki nem tanul tőle az újra és újra ugyanabba a hibába esik. Ez a mondanivalója. Ezt látjuk újra, hogy ront rá megint a baloldal a saját nemzetére.
Zokni
2012. március 14. 13:10
Nézze, Szerző! Amit felsorolt, az mind-mind a demokrácia eszköze: felszólalni, tüntetni, odaláncolni, támogatókat keresni, mozgósítani, felvilágosítani stb. AZ viszont NEM a demokrácia eszköze, hogy az ember megszavaztatja magát a demokratikus játékszabályok messze KIhasználásával (népszavazás, populizmus, demagógia, vádaskodás, katasztrófa elméletek gyártása stb.), majd miután beleül a tutiba, EZEKET a lehetőségeket (melyekkel ő tényleg visszaélt) megszünteti, hogy a továbbiakban ne kerüljön hasonló helyzetbe, mint az elődje, akit még ő váltott le... Majd belekezd egy olyan "program" megvalósításába, mely valóban köszönőviszonyban sincs azzal, amit a szavazóinak "sugallt". (Mert programot már nem csinált - szintén visszaélve a lehetőséggel - csak ígérgetett.) Ezt még Ön is felfoghatná… Ha meg nem, akkor javaslom, iratkozzon be a jogra. Persze kérdés, hogy bejut-e, bekerül-e az első százba, akit támogat az állam, hála SZINTÉN az ígérettel szembeni felsőoktatási politikának, melyet O. V. SZEMÉLYESEN (?) gyakorol – ahogy egy demokratának kell...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!