Királyságot akarunk!

2012. március 31. 09:40

Ha végképp csalódunk benne, mit kiabálunk? Feszítsd meg!-et? Mondjon le!-t?

2012. március 31. 09:40
Sz. Tóth Ildikó
Reposzt.hu

„Délután összefutottam a kisboltban egy keresztény kormánypárti parlamenti képviselővel, akitől megtudtam, ő is a lemondást várja. Lemondást emelt fővel, becsülettel. Azt mondta, jó lenne már, ha vége lenne, ha a nagyhéten már nem ezzel lennénk tele. Azután - már otthon, a gép előtt ülve - megláttam a hivatkozott cikkben a »Királyságért« tüntetőket, és szembe jutott a holnapi ünnep. »Királyod érkezik hozzád, aki igaz és diadalmas, alázatos és szamáron ül...« (Zakariás 9,9)

Isten mentsen, hogy én most Schmitt Pált a Názáreti Jézussal állítsam szembe. Azt gondolom, hogy ugyanis a virágvasárnapi történetben mindannyian benne vagyunk. Rólunk is szól, a mindenkori embernek a hatalomhoz való viszonyáról.

Arról, hogy mit várunk a királytól, mit akarunk a hatalomtól, kinek kiáltunk Hozsannát = Segíts meg!-et. Milyen ígéreteket hallunk meg, és milyeneket képzelünk oda. Mit vagyunk képesek feladni odaáldozni, meztelen, de legalábbis nagyon is emberi királyokat szent koronában, palástban látni. Jólét, biztonság, az ellenség lehetőleg minél hamarabbi elintézése, evilági hitek alapjaként várunk-e királyt?

Aztán ha végképp csalódunk benne, mit kiabálunk? Feszíts meg!-et? Mondjon le!-t? Vagy tudunk-e a protestáns felsőbbség-értelmezéssel, józan-biblikusan bízni emberekben, megbízni embereket, és szelíd józansággal, de felelős erővel és határozott felelősség-vállalással bizalmat megvonni? Bálványomlás, -rombolás nélkül...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyoooc
2012. április 13. 23:16
Bűnbánatot (a hiba beismerését), vezeklést (bocsánatkérést és lemondást) várunk, hogy aztán bűnbocsánatot tudjunk gyakorolni. Ilyen egyszerű.
Erik a Narancs
2012. április 13. 23:16
Kiralysagot akarok ! Legyen I. (Schmitt) Pal a kiralyotok, narancsos tetvek !
rorshock
2012. április 11. 14:53
Én is királyságot szeretnék, de ott nektek nem lenne helyetek (mert milyen alapon is?)
rorshock
2012. április 11. 14:53
Én is királyságot szeretnék, de ott nektek nem lenne helyetek (mert milyen alapon is?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!