Frakciót a Demokratikus Koalíciónak!

2012. március 20. 16:33

Miért ne lehetne a Demokratikus Koalíció a hatodik parlamenti frakció, minden demokrata és politikabuzi örömére?

2012. március 20. 16:33
Balogh Ákos Gergely
Mandiner

„A Lázár János és Gulyás Gergely által jegyzett fideszes törvényjavaslat azonban a féléves moratórium leteltét követően is megakadályozná, hogy a Demokratikus Koalíció frakciót alakítson. Ez a lépés sem a tisztességes politikai versennyel, sem a kialakult országgyűlési szokásjoggal nem egyeztethető össze. Gulyás szerint az a cél, hogy azok a pártok, akik nem lépték át az 5 százalékos küszöböt, ne alakíthassanak frakciót.

Ezzel önmagában nincs is baj – minden további nélkül lehet ilyen szabályt hozni a következő ciklusra vonatkozóan. Gyurcsányék viszont azzal a tudattal léptek ki a szocialista frakcióból, hogy legkésőbb fél évvel később saját képviselőcsoportjuk lehet. Az új frakció nem lenne példátlan a '90 utáni magyar politikatörténetben, 1996-ban az MDNP is úgy hozott létre önálló képviselőcsoportot, hogy korábban semmilyen választáson nem mérette meg magát. Igazán kicsinyes húzás lenne elvenni a Demokratikus Koalíciótól ugyanezt a lehetőséget.

Baracskai József, Ficsor Ádám, Gyurcsány Ferenc, Kolber István, Molnár Csaba, Oláh Lajos, Szűcs Erika, Vadai Ágnes, Varju László és Vitányi Iván. Miért ne lehetnének ők a hatodik parlamenti frakció, minden demokrata és politikabuzi örömére?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RAMBO
2012. március 21. 13:01
Szerintem ne alakíthassanak frakciót. De a KDNP se alakíthasson, mert nekik sincs meg a parlamenti bejutási küszöbhöz a megfelelő támogatottságuk.
bigyomail
2012. március 21. 11:38
Én csak egy dologra vagyok kíváncsi: Van egy kétharmados kormánypárt, aki annak ellenére, hogy hetente változtatja a véleményét dolgokról és alig két év alatt csődbe döntötte az országot, még mindig megnyerné a választást, miért van annyira beszarva egy 2%-os semmi kis pártszerű izétől, hogy külön az ő tiszteletükre hoz egy törvényt, nehogy frakciójuk legyen. Mit tud a DK? Mert nekem innen úgy tűnik, hogy semmit, a Fidesz szerint viszont nagyban veszélyeztetheti a hatalmát, ha mindent megtesz azért, hogy ellehetetlenítse a működését.
Akitlosz
2012. március 21. 10:52
Senki sem szavazott erre a pártra, így jogtalanul lenne frakciójuk. Az is a választók átverése, hogy egy párt színeiben bejutnak emberek az országgyűlésbe, aztán ott új pártot alapítanak, amelyik választás nélkül lenne így parlamenti párt. Szerencsére eddig az összes parlamentben létrejött új párt rögtön kiesett a parlamentből a legközelebbi választáson. "Gulyás szerint az a cél, hogy azok a pártok, akik nem lépték át az 5 százalékos küszöböt, ne alakíthassanak frakciót." A KDNP ugyan mikor lépte át az 5%-os küszöböt?
kalasnyikov
2012. március 21. 08:09
egy véreres lófaszt, kedves Balogh Ur.Egy nagy dellát Önnek is az ötletelésért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!