Már az ATV-t darálják

2012. január 07. 16:35

Az ATV elesik a nézők egy részétől, és nehéz nem gondolni politikai indítékokra, hiszen mindez azért történik, hogy az ATV eddigi helyét egy Fidesz-közeli új csatorna, a Parlament TV foglalja el.

2012. január 07. 16:35
nocenz_Ura
Gépnarancs

„A legnagyobb kábelszolgáltató, a T-Home kipaterolta eddigi helyéről az ATV-t, az új csatornakiosztási rendszerben az ellenzéki televízió továbbra is fogható, de csak a nézők többsége számára. A T-Home előfizetői között van egy réteg, amelynek a készüléke erre már nem képes: azok, akiknek régi, 30 évesnél öregebb televíziójuk van. A többieknek is meg kell keresniük, állítgatni kell a készüléken, ez nyilván gond lesz az előfizetők egy részének.

Az ATV elesik a nézők egy részétől, és nehéz nem gondolni politikai indítékokra, hiszen mindez azért történik, hogy az ATV eddigi helyét egy Fidesz-közeli új csatorna, a Parlament TV foglalja el a csatornakiosztási rendszerben. A T-Home kényszerhelyzetben volt, mert a Médiahatóság közösségi csatornává minősítette a P+ logóval sugárzó új adót, ezért kötelező volt betenni a csomagba. A többi kábelszolgáltatónál is várható a választék átrendezése.

A közösségi csatorna besorolást az a televízió kaphatja meg, amely vállalja, hogy az adásidő kétharmadában közszolgálati műsort szolgáltat és lemond a reklámidő egy részéről is. A Médiahatóság ezért cserébe nem kér műsorszolgáltatási díjat. A Parlament TV ennek ellenére legalább évi 900 millió forintos bevételre számíthat, miután a kábelszolgáltatók előfizetőik után havi díjat fizetnek a műsorszolgáltatóknak.

A Parlament TV kizárólagos közvetítési jogot akart kapni a parlamenti ülésekre, ezt azonban a médiatörvény nem teszi lehetővé. Szóval számíthatunk majd egy egyéni képviselői módosító indítványra, amely megoldja majd ezt a gondot...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 338 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2012. január 08. 14:00
A másik, hogy a T-Home a bakkacsos Merkelék tulajdonában van majd kifestem valahová, hogy: "Merkel T-Go-Home!" mint ahogy Demszkynek is írták az Ezsébet hídon: "Demszky T-Gla Home!" Tényleg az a szolgáltató kiévolt?
marós
2012. január 08. 11:32
Követeljünk népszavazást, minden 30 évnél öregebb tv-készülék helyett a fidesz-kormány vegyen új LCD tévé-t. Egyébként én is haragszom a kábelszolgáltatókra, mert állandóan keverik a csatornákat, egyeseket kivesznek, másokat beraknak, akinek ez nem tetszik váltsanak más szolgáltatóra, de véső soron el is lehet menni. A cikk meg nem más, mint lázítás, hazudozás, a fidesz elleni teljes pályás letámadás része.
Faqtya ezredes
2012. január 08. 11:04
Kommandósok a kalóz Pannonnál 2002. december 5. Kommandósok szállták meg a Bocskai Szabadegyetem Meredek utcai Pannon rádió épületét. A rendőrség által egyelőre meg nem erősített akció során a rádió adótornyát foglalták le. Az adó kikapcsolását a Hírközlési Főfelügyelet rendelte el augusztus 15-én. A Meredek utcából tüntetők egy csoportja indult el nem sokkal 13 óra előtt a Hírközlési Felügyelet székháza elé, hogy "visszaszerezzék az adót". Kommandósok foglalták el a Bocskai Szabadegyetem által sugárzott, "kalóz" Pannon rádió XII. kerületi Meredek utcai adóját. Az adó jogásza szerint jogszerűtlen volt az akció "Valóban itt vannak a rendőrök, viszik az adót" - nyilatkozta az Indexnek a rádió egyik munkatársa, aki a zűrzavarra hivatkozva ezután letette a telefont. A háttérben a rádió többi munkatársa éppen a "támogatók" mozgósításán dolgozott, tiltakozókat szerveztek az adó épületéhez. "A Készenléti Rendőrség és a XII. kerületi rendőrkapitányság emberei elvitték a Bocskai István Szabadegyetemért Alapítvány által sugárzott Pannon Rádió adóját" - jelentette az Index helyszíni tudósítója. Bánlaki József, az alapítvány média- és jogi tanácsadója az Index kérdésére elmondta, 10-15 egyenruhás és 8-10 civil ruhás rendőr, valamint a Hírközlési Felügyelet (HiF) munkatársa jelent meg a Meredek utcában, az alagsorból rendőri biztosítás mellett 2 civilruhás fiatalember vitte el az adót. Egy hete született elsőfokú bírósági ítélet az ügyben, amely kimondta az adó eltávolítását. Bánlaki szerint az elsőfokú ítélet után még nem volt jogalap erre az intézkedésre
vero1_
2012. január 08. 09:05
tehát fogható lesz. tegye fel a kezét, akinek 30 évesnél öregebb készüléke van. (mesterházy attilán kívül!) egyébként milyen cikk ez már? nem a technikai feltételektől, hanem az öregecskedéstől függ, hogy van-e atv-m vagy sem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!