...a közéleti (köz)beszéd még soha nem volt olyan mélyen, mint manapság...

2012. január 25. 16:53

Él és visszaél (a F*desz) a keresztény-nemzeti tradícióval.

2012. január 25. 16:53
bbjnick
Magyar idő

„Magyarországon a »köz«-ről való gondolkodásnak mindig is (ú. é. az elmúlt 20-30-40-50-60-70-akárhányisazamennyi évben) két karakteres módja volt: egy keresztény-nemzeti és egy balos (balliberális). Mára ez megváltozott: a F*desz hatalomtechnikai megfontolásokból (melyek náluk rendre mindent fölülírnak) »dialektizálta« a keresztény-nemzeti gondolatot (lásd: »kötcse«) és ezzel gyakorlatilag ellehetetlenítette azt. Él és visszaél (a F*desz) a keresztény-nemzeti tradícióval (ill. (önkényesen) annak egyes elemeivel), de éltetni már nem szándékozik/nem képes (azt). Most kezd létrejönni (a) kultúránkban egy generációs hiátus (most lép »közéletileg értett« korba az első generáció, akik számára a keresztény-nemzeti hagyomány és gondolat --- akár azonosul(nak) azzal, akár elveti(k) azt --- már nem nyilvánvaló(ság), nem a »csomag« evidens része), amelyet (a generációs hiátust), a Fidesznek, mint deklaráltan keresztény-nemzeti erőnek, minden módon és eszközzel kipótolnia-kijavítania kellene (igyekeznie) --- ehelyett, látjuk, módszeresen »hizlalja« azt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lillyke1
2012. január 26. 09:20
Szóval ez a gyenge elméjű azt írja, hogy a Fidesz hatalmi célra akarja felhasználni a kereszténységet? Összeesküvés elmélet gyártanak mert kínjukban már nem tudják mivel foglalkozzanak.Persze tipikus komcsi hozzáállás!KIK AKARTÁK, HOGY NE LEGYEN KERESZTÉNYSÉG ? A KOMCSIK! KIK TÁMADJÁK A KOMCSIK!István Király óta keresztények vagyunk ! Jöttek az komcsik és betiltották a vallást! Orbán Családja is hívő keresztény ! Gyermekei is keresztény iskolába járnak. Ő bizonyított. Ez a meg csak prüszköl baromságokat! Fogalma sincs mit ír ! Látni is a szöveg rendezetlenségén Agyatlan!
csi
2012. január 26. 08:15
Van ebben igazság, sajnos.
gary_cooper
2012. január 25. 23:26
Ennek hiányzik egy kereke...
Öreg
2012. január 25. 20:22
Zagyva beszzéd, de ráadásul logika sincs benne!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!