Kultúrfront – elássák a régészetet

2011. október 18. 13:49

A mostani kormánypártok saját politikai múltjuk egy részét dózerolják el.

2011. október 18. 13:49
Szabó Béla István
Gondola

„A kulturális értékek védelméről szóló törvény módosítása lehetetlenné teheti nemzeti és emberi örökségünk valódi védelmét. Hozzáértő építőipari lobbisták megvezették a döntéshozók kistudású és a történelmi múlt erkölcsi és politikai-hatalmi érték nem érző, fontosságát át nem látó részét. A mocskos játszma természetesen a pénzről szól: a nagy cégek még nagyobb hasznot akarnak. S eltakarítják az útjukban álló minden akadályt: most éppen a kultúrát.

A mostani kormánypártok saját politikai múltjuk egy részét dózerolják el. A nevezett, s meglehetősen jó jogszabály megszületésének dátuma: 2001. Kik is hozhatták? Ők. Miért is kaptak kétharmados hatalmat? Egyebek mellett e törvény miatt is. És mi lesz a jövőben? Mi lesz velük? Gondoltak erre? Nyilván máshogyan, mint én. És mi lesz velünk, magyarokkal?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kardosdoktor
2011. október 18. 15:11
Érdekes kérdések, érdekes válasz: Ne hagyjátok veszni a föld alatt lévő örökségek a beruházások gyorsítása érdekében. Ökörség lenne. Ki tudja mit találnak önazonosságunk mélyítése céljából a mélyben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!