Mentőöv Ficónak

2011. október 13. 10:06

A Smer ismét gyorsan megmutathatja, milyen is az igazi, gátlástalan magyargyűlölet.

2011. október 13. 10:06
Pataky István
MNO

„A mentőcsomag körül fellángolt végzetes vita mögött ott volt minden eddig kimondott vagy szőnyeg alá söpört koalíciós sérelem. A Radicová-kormány megalakulásának első percétől nyilvánvalóvá vált, hogy olyan ideológiai, személyi, politikai ellentétek vannak a Ficóék ellen kénytelen-kelletlen egymásba kapaszkodó jobbközép pártok között, amelyek előbb-utóbb robbanni fognak. A képlet leegyszerűsítve most úgy néz ki, hogy a liberálisok keddi önmutogató akciója, párosulva Iveta Radicová tapasztalathiányból is adódó lépésével (bizalmi szavazással kötötte össze a mentőcsomagról szóló döntést), visszaemelte a hatalomba a kivárásra játszó Ficót.

A jelenlegi állás szerint legkésőbb péntekig az ellenzéki Irány – Szociáldemokrácia (Smer) támogatásával ratifikálják a mentőcsomagot, de ennek az előre hozott választás az ára. A felmérések szerint Ficóék magabiztos győzelmet aratnának, ha most lenne a megméretés. Márciusig pedig aligha talál magára a teljesen szétesett jobboldal. A lassan elfelejtett idők visszatérnek. Ha eddig – joggal – méltatlankodtunk Radicováék lappangó magyarfóbiája miatt, akkor most majd a Smer ismét gyorsan megmutathatja, milyen is az igazi, gátlástalan magyargyűlölet. Mert illúzióink ne legyenek: Ficóék semmit nem tanultak rövid ellenzéki ténykedésük alatt. Nehéz idők várnak a felvidéki magyarokra és a magyar diplomáciára is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wartog
2011. október 13. 20:53
szted mi lenne velük?Semmi. Semmi nem lenne.Mert ha mégis megint átsétálunk, de már a helyszínre, ahol az atrocitás történt.300 ezren.Sakkó? Sakkó mi lesz?Belénk lőnek?Na azt adja meg az úristen.Persze inkább olyan férfi féléknek kéne átsétálni, nem gatyónak.Nem tiltja semmi egyezmény, hogy tilos.
várúr
2011. október 13. 17:02
A liberálisok Szlovákiában is megmutatták, milyen az ő "szürkeállományuk". Saját kormányukat buktatták meg, előtte azonban az ügyvezető kormányból Radicová kibassza a minisztereiket. Ficoék röhögve megszavazzák az elutasított EU-követelést, ami nem mellesleg a túl korán bevezetett euro ára. Tót liberálisok már el is búcsúztak a hatalomtól, de nem úgy, mint az itteni szdsz. A magyarországi ballib legalább a választásokon taknyolt, ezek egy év után, menet közben.
wartog
2011. október 13. 14:13
De most tényleg!Lassan elindult valamiféle békülésféle.Aminek mindannyian örültünk.Most meg megint kezdődik ezzel a büdös, köcsög Ficó fickóval.Kezdődik a csatározás, a gyűlölködés, a büdös q...a anyját a ficójának.
Tikva
2011. október 13. 13:26
Szlovák= csehül is beszélő magyar.:) A Fico név pedig igazán találó...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!