Elsöpri-e az ebadót a kutyák szociális népszavazása?

2011. október 10. 19:33

Voltaképpen a hobbicélú állattartás egyfajta luxus, ha úgy vesszük, luxusadó hatálya alá is eshetnének bizonyos állatfajták.

2011. október 10. 19:33
Bencsik Gyula
Stop

Hétfőn hozták nyilvánosságra az állatvédelmi törvény módosításának tervezetét, amely számos, az állatok humánus tartásával kapcsolatos előremutató javaslat mellett engedélyezné az önkormányzatoknak az ebadó ismételt bevezetését. Hírek szerint a kutyák szociális népszavazásra készülnek.

Mert miért is ne. Az évente legfeljebb 3500 forint ebrendészeti hozzájárulás havi bontásban nagyjából megegyezne a 2008-as úgynevezett szociális népszavazásban is szereplő vizitdíj esetenként 300 forintos összegével. Kicsit ugyan kevesebb annál, de ezt a díjat minden hónapra be kellene fizetnie az ebtartónak, míg vizitdíjat kizárólag betegség esetén kellett volna becsöngetnie az egészségügyi kasszába. (...)

Az ebrendészeti hozzájárulás önmagában nem ördögtől való, amennyiben az állatvédelmi törvény a fenti feltételek teljesítését is megköveteli a díjat kivető önkormányzatoktól. Voltaképpen a hobbicélú állattartás egyfajta luxus, ha úgy vesszük, luxusadó hatálya alá is eshetnének bizonyos állatfajták. Nem elképzelhetetlen, hogy a Fidesz-kormány előbb-utóbb megpendíti a macska-, díszmadár- és hörcsögadót is, hogy a varánuszok és madárpókok tartóinak megsarcolásáról már ne is beszéljünk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foxi
2011. december 16. 19:32
Most miről is ír a szerző ? Itt .."Voltaképpen a hobbicélú állattartás egyfajta luxus, ha úgy vesszük, luxusadó hatálya alá is eshetnének bizonyos állatfajták. Nem elképzelhetetlen, hogy a Fidesz-kormány előbb-utóbb megpendíti a macska-, díszmadár- és hörcsögadót is, hogy a varánuszok és madárpókok tartóinak megsarcolásáról már ne is beszéljünk.” főleg a FIDESZ-fóbiájárol tanúskodik. Különben, azok akik olyan szorgalommal követelik a "nyugati-demokráciák" majmolását, tudhatnák , hogy a "nyugati országok" döntő többségében igencsak szigorú ebadó van. Németországban kb. 40.000 HUF-nak megfelelő Euro. - für den ersten Hund 156,00 € 1 kutyáért - für zwei Hunde, pro Hund 216,00 € 2 ebnél ebenként ! - ab drei Hunde, pro Hund 252,00 € 3 kutyától kutyánként ! Na most akkor miről is ugatunk ? A kutyák nem fogadnak el Nokiás-dobozokat ! Tiszta mancsunk van !
csillagszem
2011. december 16. 19:17
Nekem nincs kutyám, így adót sem fogok fizetni, de ha az adózók miatt kevesebb lesz a mocsok a főváros utcáin, én jobban fogom érezni magam.
kamilla4
2011. december 16. 19:11
Ha fizetsz az autód után, mert tartod, akkor arra is ügyelsz, hogy legyen benne olaj, meg mondjuk, leponyvázod, hogy ne rohadjon szét télen, kvázi jobban érzed az értéke súlyát. Oké, durva mindezt a kutyával párhuzamba vonni, de értitek: ha valami a tiéd, felelősséget kell vállalnod érte.
menyus
2011. december 15. 16:38
Javítsatok ki, mert lehet, hogy én értem rosszul, de most nem az a cél, hogy ha egy kutya kóborrá is válik, mert a gazdája mondjuk, utcára teszi az adó miatt, akkor lesz, majd aki befogja? Mert valljuk be, hogy ez így azért nem olyan rossz felállás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!