Előre menekülnek

2011. szeptember 26. 14:59

Közhellyé vált, hogy az állam agyonnyomja a gazdaságot. Egy magát konzervatívnak nevező kormánynak ezt illene szem előtt tartania.

2011. szeptember 26. 14:59
Dózsa György
Figyelő

„Meghátrálni a már meghirdetett elvektől, elsősorban a tiszta egykulcsos adótól? Soha! Inkább összeállítani egy erősen improvizatívnak tűnő, s így a korábbi kormányok kiigazító csomagjaira is nagyon hasonlító pakkot. A hangsúly ismét a bevételek növelésén van, s így a Széll Kálmán Terv kiadáscsökkentő intézkedéseivel együtt gazdaságpolitikai vegyes felvágott jött létre. A helyzet fonákságát az adja, hogy a Széll Kálmán Tervben foglalt szerkezeti átalakítások ígéretét célszerű erős szkepszissel fogadni. Túl sok ilyen csomag végezte már a szemétdombon az elmúlt években. (...)

Az elmúlt évek, évtizedek kormányainak hasonló csomagjai néhány kivételtől eltekintve mindig a bevételek növelésén alapultak. Így jöhetett létre az, hogy ma Magyarországon az állami újraelosztás Európában egyedülállóan magas. Közhellyé vált, hogy az állam agyonnyomja a gazdaságot. Egy magát konzervatívnak nevező kormánynak ezt illene szem előtt tartania, amikor újabb adókat vet ki.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sky.net
2011. szeptember 26. 19:17
bejön a pénz és háromnegyede (vagy mennyi) megy adósságszolgálatra ... na most akkor mi nyomja agyon a gazdaságot ... az állam csak behajtja a zsét ... nem nevezném újraelosztásnak ha nincs is mit elosztani
balint60
2011. szeptember 26. 19:02
"Egy magát konzervatívnak nevező kormány"..? Én már jó ideje nem hallom, hogy az Orbán-kormány konzervatívnak vagy polgárinak nevezné magát. Még szerencse! Ez ugyanis egy nemzeti-populista alakzat, amely saját hatalmának bebetonozásán kívül semmilyen gazdasági és társadalmi programmal és azokhoz köthető értékkel nem rendelkezik. Történelmi bűnük, hogy a kommunisták miatt elvesztett negyven esztendő után újból és súlyos évekre/évtizedekre diszkreditálja a polgári konzervatív értékeket és világnézetet.
tarackos
2011. szeptember 26. 17:55
Tényleg úgy tűnik, a lemez a régi. Adók emelése aztán kibekkeljük a ciklus végéig. Ehhez kellett 3000mrd-ért -manyup- mozgásteret vásárolni. Drága kísérlet volt és haszontalan...
drieno
2011. szeptember 26. 16:40
ezzel szemben még a szocializmusban létezett magyar ipar, ha lehetőségeit erősen korlátozták is, manapság meg a "sikeres" privatizációt követően gyakorlatilag nem létezik mondjuk, mielőtt valaki leírna egy ilyen marhaságot, nem ártana tájékozódni a budafoki út, meg a váci út se úgy nézett ki két évtizede, ahogy most, a bankközpontok, bevásárló központok helyén mindenféle gyárak voltak, némelyik még termelt is....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!