Tulajdonképpen mire valók a lelkészek?

2011. június 30. 15:15

Ez a kultúra nem biblikus és nem is hatékony. És lassan (de biztosan) belepusztul az európai kereszténység.

2011. június 30. 15:15

„Ez a kultúra nem biblikus és nem is hatékony. És lassan (de biztosan) belepusztul az európai kereszténység.

A lelkipásztorok tipikusan olyan személyek, akiket a gyülekezet felbérel és megfizet azért, hogy szertartásokat végezzenek a gyülekezet tagjai számára, és főállásban végezzék mindazokat a szolgálatokat (helyettük), amivel Krisztus az egyházat – és annak minden tagját – megbízta. Ők Krisztus népének fizetett alkalmazottai, akik betegeket látogatnak, igét hirdetnek, evangélizálnak és mások gondjait hallgatják, és emellett rengeteget adminisztrálnak, néha még gyülekezeti épületet is gondnokolnak, füvet is nyírnak a templom körül. Rájuk van bízva, hogy hirdessék az evangéliumot, hogy gyógyítsák a sebeket, szabadítsák a szabadításra várókat. Mert a többieknek ilyen dolgokra nincs idejük, nincs kedvük, „nincs ajándékuk”, nincs végzettségük. Van némi pénzük rá, és van rengeteg okos tanácsuk, hogy is kéne ezt jól csinálni.

Ez Eric Geiger (a miami-i Christ Fellowship vezető lelkésze, a Simple CHurch című könyv társszerzője) egyik legújabb cikkjének lényege, amit nemrég olvastam. Akinek nem inge, ne vegye magára. Akinek igen, az vegye! Mert különben – ahogy azt friss demográfiai és szociológiai előrejelzések mutatják – 2050-re Európa muszlim többségű lesz, ahol a kereszténység aránya jó, ha 5-10% között marad! Ugyanis a lelkészek nem képesek betölteni azt a küldetést, amit Krisztus az egész egyházra, mindannyiunkra bízott!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wartog
2011. július 01. 11:11
Ha ennyi lesz a muszlim, akkor legalább a bankok nem 30%-ra adják a kölcsönt.Abban mi a rossz? Amúgy meg nem hinném, hogy lehet ez ellen tenni.Vagy jó képet vágunk, vagy sírni fogunk.Azonban vszínűleg jobb, ha megtanulunk pálcikával enni.
ikaljan
2011. július 01. 05:46
Persze, ha a szerző úgy gondolja, hogy az európaiak többsége 50 év alatt felveszi az iszlámot, akkor ok, de a helyzet az, hogy eszerint a Európában lényegesen gyorsabb iszlamizáció várható, mint mondjuk a Közel-keleten a VII-VIII. században... ...akkor meg is adnám Szűcs Sándornak egy budapesti mecset címét...
ikaljan
2011. július 01. 05:40
Bameg... a lelkészes kérdésbe nem szólnék bele, ezt boltolják le a keresztények, de a klerikális reakcióval szembeni ilyen kirohanásra szvsz bármely vonalas maoista/anarcho-szindikalista megnyalná mind a tíz ujját.... Viszont a demográfiai előrejelzés nagyon súlyos matematikai analfabetizmusra és hiszteroid hajlamra utal... Jelenleg az EU népessége 501 millió fő , és ebből felső becslés szerint is max 20 milla (15 és 20 milla között kb) a muszlim népesség. Ha a jelenlegi demográfiai trendek folytatódnak, az "őslakos" (jobbára keresztény gyökerű) népesség 2050-re 430 millió főre csökkenne. Ők akkor jelentenének 10%-ot, ha az EU népessége 4,3 milliárdra nőne... és ilyenkor tör ki az emberből a hangos bruhaha....
Csomorkany
2011. június 30. 23:21
A harci helyzet az, hogy a szerzőnek lényegében igaza van. Katolikus megfogalmazásban a II. Vatikáni Zsinat programja volt ugyanez. Ami véget ért, az az a fajta egyházmodell, amiben a kereszténységet a papok/lelkészek szolgáltatják, a hívek pedig fogyasztják. Ha a hívek nem válnak Krisztust hirdető személyekké, vagyis papokká (bármely vallásban pap az, aki Istenét hirdeti), akkor a kereszténységet megette a fene. A katolikus szertartásban a keresztség része az olajjal való fölkenés, ami kimondottan ennek a papi feladatnak a hangsúlyozása. Aki meg van keresztelve, az Krisztus papja. Hogy ez mindennapi életében mennyire tudatosul, az egy következő kérdés. Mindenesetre ha széles tömegekben nem tudatosul, akkor a kereszténység mindenhonnan visszaszorul, ahol ezek a nem túl öntudatos papok élnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!