Kun Miklós és a baloldali újságírás

2011. március 08. 07:24

Kun Miklós származásának és előéletének makacs, kitartó sulykolása nem méltó a baloldali újságíráshoz.

2011. március 08. 07:24
„A Népszava négy ízben (!) ismételte meg - és ez tovább terjedt a magyarországi médiákban, a Népszabadság internetes változata, a NOL.hu is hírt adott róla, az ÉS is foglalkozott vele - , hogy Kun Miklós, »Kun Béla unokája« pénzt kap a Papcsák Ferenc (országgyűlési képviselő, volt elszámoltatási biztos, Fidesz-KDNP) polgármester vezette zuglói önkormányzattól valaminő kutatási projektre, s ebből az alkalomból fölemlegetik, hogy dr. Kun Miklós (történész, egyetemi tanár, a Károli Gáspár Református Egyetem Kremlinológiai Intézetének főigazgatója, a Fidesz-KDNP vezetőihez közel álló, hevesen antikommunista értelmiségi) annak idején Kádár Jánoshoz (az MSZMP KB első titkárához) fordult, hogy a nagyapjáról szóló kritikai (és kritikus) életrajz ellen tiltakozzék. (...)

Dr. Kun Miklós származásának és előéletének makacs, kitartó sulykolása nem méltó a baloldali újságíráshoz és ehhöz a nagy múltú laphoz. Én nem vagyok a politikai harc és a világnézeti konfliktus ellenzője. A kölcsönös udvariaskodás értelmetlen, ha életbe vágó ügyekről van szó; még az éles gorombaságnak is van helye olykor. Ám a politikai küzdelemben is tiszta eszközöket kell használni, de legalábbis olyanokat, amelyek használatát helytelenítjük, ha az ellenfél forgatja őket fegyverként.

Kun professzor úr közéleti és közírói munkássága megérdemli a polémiát, kihívja a bírálatot. De a bírálatot elnémítja, ha a kritikusnak azt kell látnia, hogy vitafeleivel szemben lejárató kampányt folytatnak, a vita tárgyához nem tartozó, az elfogadott játékszabályokat megszegő, személyeskedő álérvekkel.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csíksomlyai
2011. március 08. 14:41
3
tevevanegypupu
2011. március 08. 13:32
Murisnak talalom, hogy a Nepszava ujsagiroi szova mernek barmit is tenni a rendszervaltas elotti idokkel kapcsolatban. Hiszen vilagnezetuk, meggyozodesuk, viselkedesuk es merhetetlenul kepmutato seggnyalasuk mutatja, hogy nem baloldaliak hanem komcsik. A fene ebbe a nagy sajtoszabadsagba, ezeket peldaul nyugodtan el lehetne hallgattatni, akkor legalabb igazuk lenne abban, hog itten diktatura van.Miert nem igazolja mar oket valaki???(:
drieno
2011. március 08. 12:54
"dr kun származásának hangsúlyozása" na szóval ki a rasszista? mi van a nagyapákkal meg a fiúkkal ls unokákkal? a "baloldali újságírók" nemcsak úgy viselkednek, hanem mégiscsak fasisztoid rasszista tetvek? tgm túl messzire ment gondolom, most majd jön a másik tgm, aki ezzel szemben majd jól benyom egyet valahol az orbán kormánynak, legalábbis a jobb megközelítést sejtető írásait mindig kiegyensúlyozza valami szemét baromsággal, lehetőleg még nagyobb nyilvánosság előtt
Best retards
2011. március 08. 11:28
Miert idegesit ennyire "judeobolsevik" szo? Mar masodszor hozod elo. Erintettseguk ebben a politikai mozgalomban minden ketseget kizaroan felul prezentalt. Ez tortenelmi teny. Erre utal a kifejezes. (helyesirason baszakodni annyira ga'z ma'r, a temahoz szolj, vagy ha ahhoz nem tudsz, akkor inkabb ne irj, mert a helyesirasfasizmus szanalmas iranyzat)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!