Az MSZP aligha lesz váltópárt!

2011. március 19. 09:50

Támogatói nagy részét elveszítette, Gyurcsány és Bajnai hiteltelenítette, csődbe vitte a pártot. Interjú.

2011. március 19. 09:50

– Mi a véleménye az országot irányító új elitről?

– Korai lenne még mértékadó véleményt mondani az új helyzetről. A Fidesz-kormány a rendszerváltás után kialakult torz kapitalizmus korrekciójának szándékát és az országot csődbe juttató gazdaság- és társadalompolitika gyökeres átalakítását helyezte kilátásba. Mindez sokakban pozitív várakozásokat és reményeket keltett. Orbán Viktor látványosan próbálja tágítani a gazdaságpolitika szuverén alakításának a lehetőségét. Ezek a törekvések széles körű társadalmi támogatást élveznek. A technikai végrehajtás azonban esetenként kívánnivalót hagy maga után. Például a magánnyugdíjpénztári rendszer átalakítása helyes, sőt, elodázhatatlan döntés volt. De a megvalósítás körüli kommunikációs problémák túlságosan széles támadási felületet nyitottak, amelyet az ellenérdekelt csoportok ki is használtak.

– Ön az MSZP belső ellenzékének számító Társadalompolitikai Tagozat tiszteletbeli elnöke volt, amíg a tagozatot fel nem oszlatta a Gyurcsány-féle pártvezetés. Hogyan látja kívülről a szocialista párt helyzetét? Lesz még az MSZP a Fidesz váltópártja, vagy ez a lehetőség végleg a múlté?


– Az MSZP aligha tehet szert váltópárti pozícióra, legalább­is belátható időn belül nem. Támogatói nagy részét elveszítette, Gyurcsány és Bajnai hiteltelenítette, csődbe vitte a pártot. Nyolc-tíz százalék stabil szavazójuk lehet, ez legfeljebb mintegy 800 ezer embert jelent. Ennyi szavazó ahhoz elegendő, hogy biztosítsa az MSZP számára a túlélést és a parlamenti jelenlétet, hacsak végleg szét nem feszítik a pártot a belső ellentétek. Az MSZP véleményem szerint eljátszotta az emberek bizalmát. Három alkalommal volt kormányon, de egyszer sem sikerült bizonyítania alkalmasságát az ország vezetésére.”

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sky.net
2011. március 20. 07:44
alsónadrágját gyakran váltó párt még lehet
1120
2011. március 20. 02:37
A cím túl hosszú... Elég lett volna ennyi is: "Az MSZP aligha lesz!" :)
soelmo
2011. március 19. 15:44
A lájkok önmagukért beszélnek! Néha meg kellene nézni, akkor nem lenne olyan érthetetlen a 2/3-os győzelem. Gazsó szocialista létére mindig következetes volt...valami hasonló baloldali párt lenne életképes....de a gengszterbanda még az agyhalottaknak is elfogadhatatlan.
enes
2011. március 19. 14:29
"...Eugen Ransburger..." Hogy egyesek mit ki nem találnak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!