Gesztusok

2010. szeptember 22. 16:52

A gazdasági krízis kényszere és a meggyőző parlamenti többség ereje együttesen állít elő új politikai minőséget egy új világrend kialakulása közepette.

2010. szeptember 22. 16:52

Akár gesztusként is értékelhető, hogy ha néhány hónapot késve is, de hétfőn maga a kormányfő találkozott az érdekegyeztető tanács tagjaival. Láthatóan a testület tagjai is erre az álláspontra helyezkedtek, diplomatikusak voltak, érzékeltetve: egy épp hogy megkezdődőtt párbeszédet nem ront el az ember azzal, hogy belegyalogol a másikba. Igaz, a miniszterelnök rögtön értésükre adta, hogy ő a nap minden percében a kétharmados felhatalmazás szerint cselekszik, a kormányprogram valamennyi betűje maga a választási program, azt pedig jó ha tudják, hogy az érdekegyeztetés írásba foglalt koreográfiája sincs kőbe vésve. Orbán Viktor tehát nem köntörfalazott – a miértről nem, de a hogyanról, a mértékekről beszélgethetnek (sic!) majd, azaz mindkét fél nyitott volt a további tárgyalásokat illetően.

A találkozó leginkább bizonyos cövekek lerakására szolgált, például annak tárgyában, hogy ki, kit és milyen jogosítványokkal képvisel. Ezen sopánkodni, a történteknek különböző értelmezést adni felesleges, hiszen április óta jól kivehető, hogy az addig hangos, mindenféle ellentartásra berendezkedett érdekvédelmi szervezetek elcsendesedtek, türelmesek és türelemre intenek. Nincs ezzel baj, hiszen lehetséges, hogy most sajátítják el azt a képességet, hogy saját szűk lobbiérdekeiken fölülemelkedjenek.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2010. szeptember 23. 10:25
Mindenesetre az sajnos igaz, hogy a fidesz eleg sok mindent egeszen biztosan igert azonnalra a valasztasok soran, majd utana kijelentette, hogy egyelore egeszen biztosan nem lesz..eleg sok minden azonnal, amit megigert.
Öreg
2010. szeptember 22. 19:56
Az érdekvédők elcsendesedtek? Én ugy látom, most nyujtóznak sokéves alvás után és majd döbbenten veszik észre, nemigen képviselnek- önmagukon és politikai kapcsolataikon kivül- senkit. Az az érdekvédő, aki az utolsó 4-5 évben lapitott, nem véd semmilyen dolgozói érdeket, legfeljebb az összezsugorodott pártja érdekeit.
miloka
2010. szeptember 22. 19:24
Ervin! A miértekre nem tudod a választ? Kérdezd meg az elvtársaidat, hogy mennyit qrtak el az elmúlt 8 év alatt?? A legaljasabb dolog, hogy kajánul röhögtök a markotokba, hogy csináljunk a semmiből valamit.Azt hiszitek jól kibabráltatok OV-al és a Fidesszel. Az meg abszolute nem érdekel benneteket, hogy emberek millióit életét tettétek tönkre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!