Mádi bukása

2010. január 30. 09:36

Jobban tette volna Mádi László, ha még egy kis ideig bírja, és csöndben marad.

2010. január 30. 09:36
„Akár arra is lehet következtetni, hogy Orbán Viktor nem annyira jó vezető, mint ahogyan az hírlik róla. Hiszen személyesen beszélgetett el képviselő-jelöltjeivel Felcsúton, és azután még nyilvánvalóan jó véleménnyel volt Mádi Lászlóról, illetve az is lehet, hogy a felmérés során nem terjedt ki mindenre a figyelme, arra például, hogy akad olyan jelölt is, aki bizony, ésszerűségi megfontolásokból kiindulva, mégiscsak támogatná ezt a fránya ingatlanadót. Mádi eddig hallgatott, most röpült. Még jó, hogy nincs honnan kiröpíteni Szapáry Györgyöt, a Fidesz tanácsadóját, aki azt nyilatkozza: támogatja az értékalapú adók kivetését. Na bumm, ő nem is volt képviselőjelölt. Legfeljebb tanácsadó sem lesz.

Az MSZP is váltott, és Nyakó István már teljes mellszélességgel áll ki az ingatlanadó bevezetése ellen, ami pontosan jelzi, hogy komoly zűrzavar lehet a pártban, ha nemrégiben még megszavazták, most meg ellenzik. Igencsak nehéz identitáskeresés vár rájuk a választások után, csak legyen majd mit megtalálniuk. A dolgok jelenlegi állása szerint a várható parlamenti erők közül csak az MDF vállalja nyíltan az ingatlanadó bevezetésének ügyét, illetve... Igen, a Jobbik, amely a ciklus végére bevezethetőnek tartja azt, de csak az 50 millió forintnál drágább ingatlanokra vetnék ki. Így állunk.

Ilyen ez a kampány: aki ma á-t mond, holnap lehet, hogy b-t, eközben emberek hullanak, mert egyszer végre kimondták a véleményüket, kommunikációs kampányok dőlnek meg, és a választó csak kapkodhatja a fejét, mert kinek lehet itt hinni, tényleg?

Talán most már csak egyetlen dolog tűnik biztosnak, jelesül az, hogy az államfőnek ezúttal nem volt igaza, amikor azt mondta, hogy a Bajnai-kormány megalakulása helyett jobb lett volna az előre hozott választás. Ha az akkori politikai-gazdasági helyzetben ugyanez a kampány zajlott volna le, márpedig nem úgy tűnik, hogy lett volna különbség, ez az ország már tönkrement volna. Így legalább reménykedhetünk.” 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyg
2010. január 31. 11:45
Mádi politikai hibát követett el, ennek következménye viszont csak annyi, hogy nem indítják megyei listás helyen.
kutyi
2010. január 31. 10:33
Az alkotmánybíróság döntött, tehát indokolatlan volt a Mádival szemben való fellépés. Ha Mádi véleményével nem is mindíg értettem egyet, azt intelligens módon képviselte. A Fidesz első vesztesége.
Józan
2010. január 30. 12:56
Szerintem nincs itt semmi ellentmondás, mivel az alkotmánybíróság megsemmisítette a törvényt és már idő nincs a változtatásra így szocik se ragaszkodnak a bevezetéséhez. Ez ilyen egyszerű!
nyg
2010. január 30. 11:14
Mádi László tudtommal nem volt egyéni jelölt, így nem is lehetett Felcsuton a meghallgatáson. Az MSZP reakciója meg egyenesen vicces, mivelhogy ez a párt vezette be a vagyonadót, és védte is keményen: Lendvai Ildikó: "a szocialista párt és elnöksége tiszta szívvel vállalja a vagyonadó koncepcióját." Szanyi Tibor: "Összességét tekintve azt mondom, hogy igen, szükség van ilyen jellegű adóra." (Taps az MSZP padsoraiból.) Bajnai: "ostobaság lenne megszüntetni, és meglepődne, ha az Alkotmánybíróság (AB) ezt tenné"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!