Nagy Bernadett útja a pokolból a mennybe: súlyos sérülések után megvan a párizsi kvóta!

2024. április 06. 19:50

A 76 kg-os súlycsoportban induló kiválóság a magyar olimpiai csapat harmadik birkózókvótáját szerezte meg Bakiban.

2024. április 06. 19:50
NAGY Bernadett

Nyitókép: Öröm a köbön! Fotó: Török Attila

***

 

A magyar kötöttfogású birkózóknak pénteken még nem sikerült kvótát szerezniük a bakui kontinentális olimpiai kvalifikációs versenyen, noha ketten – Váncza István és Lévai Zoltán – is igen közel voltak hozzá. Szombaton már a hölgyek próbálkoztak meg a párizsi repülőjegyek megszerzésével, amelyhez „csak” a döntőbe kellett jutni.

A szőnyegre lépő öt honfitársnőnk közül a legszebb eredményt a kétszeres Eb-bronzérmes Nagy Bernadett (76 kg, UTE) produkálta. 

Az újpesti kiválóság másfél évet kihagyott térdsérülés és műtétek miatt,

 majd a februári bukaresti kontinensviadalon ( a budapesti 2022-es eredményét megismételve) újra a dobogóra állhatott, jelezve, hogy jó formában tért vissza. 

Az azeri fővárosban hasonló színvonalon folytatta, hiszen az ugyancsak kétszeres Eb-bronzérmes olasz Enrica Rinaldit technikai tussal (10-0), míg a junior Eb-győztes, ezúttal semlegesként induló fehérorosz Anasztaszija Zimjankovát pedig 3-0-ra verve jutott el a kvótáért zajló elődöntőig. Itt azzal az Eb-ezüstérmes francia Pauline Lecarpentier-vel találkozott, akit a legutóbbi Európa-bajnoki bronzmérkőzésen már felülmúlt. Ezúttal is a Bernadett bizonyult jobbnak, 2–0-ra nyert, és ezzel megszerezte a magyar birkózósport harmadik párizsi kvótáját.

NAGY Bernadett; LECARPENTIER, Pauline Denise
Nagy Bernadett (jobbra) számára újra összejött a győzelem a francia Pauline Denise Lecarpentier ellen. A legjobbkor! Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement

A többiek közül az Eb-ezüstérmes Bognár Erika (57 kg, BHSE) és az U23-as Eb-bronzérmes Szabados Noémi (68 kg, FTC-KIMBA) tudott egy-egy összecsapást nyerni, aztán viszont mindkettejük esetében jött a vereség. 

A felnőtt Európa-bajnoki címmel is rendelkező Orsós Sztalvira (53 kg, Csepel TC), valamint az U20-as világ- és kontinensbajnok Elekes Enikő (62 kg, Csepel TC-KIMBA) már az első mérkőzésén kikapott, ami különösen Orsós esetében kellemetlen meglepetés.

Vasárnap következnek a szabadfogásúak. A sorsolás alapján a mieink közül Kuramagomedov Muradra (74 kg, Tatabánya) San Marinó-i vagy grúz, Püspöki Patrikra (86 kg, Baja) spanyol, az Eb-dobogó minden fokán állt Bajcajev Vlagyiszlavra (97 kg, Csepel TC) francia vagy fehérorosz, az Eb-2. és -3. Ligeti Dánielre (125 kg, Haladás) pedig lengyel vagy moldovai vár elsőre. 

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:49
🍓 ️ ­­­A­­­ ­d­ö­­g­ö­s­ ­l­á­­­n­y­­o­k­­­ ­­v­­á­­­r­n­­a­­­k­ ­r­á­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Öreg Palóc
2024. április 07. 11:32
Hajrá csajszi ! Drukkolunk neked Párizsban is! HAJRÁ MAGYAROK !!! :) :) Ja, és GRATULA !! :)
Patika
2024. április 07. 06:31
Azért a nemi szereptévesztésnek gyönyörű példájas ez a fiú... De ki veszi feleségül?
pandalala
2024. április 06. 21:53
na, Péterkém, vele szemben nem lennél oly nagy legény!!! :-DD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!