Guardiola durván beleállt a tévétársaságokba – lesz következménye a súlyos mondatainak?

2024. április 21. 14:06

Rendkívül csalódott volt a katalán mester.

2024. április 21. 14:06

Fotó: Ben Stansall/AFP

Megint áll a bál Angliában, Pep Guardiola nem válogatta meg a szavait a Manchester City szombati FA-kupa találkozója után. Mint ismert, szerda késő este egy 120 perces csata végén tizenegyespárbajban esett ki az angol gárda a Real Madrid ellen a Bajnokok Ligájából, szombaton pedig már a Chelsea elleni kupaelődöntőt kellett megvívnia a Wembley-ben. Sikerrel tette, a manchesteriek Bernardo Silva góljával 1–0-ra legyőzték a londoniakat, így Guardiola csak „kicsit” volt ideges. Képzelhetjük, mi lett volna, ha néhány napon belül ez a trófeaesély is elszáll...

A katalán mester problémája – már nem először – a rendkívül sűrű angliai versenynaptárból fakadt.

A hétközi extra terhelés miatt értékelte volna az egy extra napot a felkészülésre, regenerálódásra, hogy szombat helyett vasárnap játszhassa az elődöntőt a csapata, és ne a Manchester United–Coventry összecsapást rendezzék a hét utolsó napján. Ez a két csapat ugyanis legutóbb múlt szombaton lépett pályára...

Néhány hete, a Real Madrid elleni párharc előtti is kiakadt, mert a spanyolok 9 napig csak a Bajnokok Ligája negyeddöntőjére hangolódhattak, miközben a címvédő manchesteriek két fontos bajnoki mérkőzést is játszottak.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Egyszerűen elfogadhatatlan, hogy szombaton kellett játszanunk, elfogadhatatlan a játékosok egészsége szempontjából. Ez nem normális. A játékosok egészsége érdekében 120 perc után a Real ellen... ez elfogadhatatlan”

– ismételgette Pep Guardiola, majd hozzátette, nem érti, hogy élhették túl ezt a találkozót.

„Hiába húzom fel magam, semmi sem fog változni. Semmi. Miért szombaton és miért nem vasárnap, amikor a Chelsea, a Manchester United és a Coventry sem játszott a hét közepén? Miért? Magyarázd meg!” – tette fel a kérdést a tavaly triplázó menedzser, és meg is válaszolta a felvetést.

Tudom, az lesz a válasz, hogy a televíziós társaságok, a műsorszolgáltatók, de én azt mondom, hogy a játékosok egészsége miatt ezt nem tudjuk elfogadni. Ezek a játékosok legendák. Nem ezt érdemlik.

Szeretjük a labdarúgást, szeretjük ezt a sportot, de gondolnunk kell a játékosok egészségére. Ez túl sok!” – zárta gondolatait Guardiola.

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:16
🍓 ️ ­­A­ ­d­­ö­­g­­­ö­­s­ ­­­l­á­n­­­y­­o­­k­­­ ­v­­­á­r­­­n­­­a­­k­­ ­­­r­­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
rugbista
2024. április 21. 21:47
Van igazsága, de a nagy pénz is a tévétársaságoktól dől a legendáinak az iszákjába.
fraktoaster
2024. április 21. 15:07
Mit rinyál? Az Arsenal is szerda-szombat játszott. Nem kell sírni Pep.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!