Golovin Vlagyimir a párizsi kvótaszerzés után: „Imádom Debrecent és imádom Magyarországot”

2024. április 14. 21:47

37-28-ra legyőzte Japánt a debreceni olimpiai selejtezőtorna utolsó mérkőzésén a magyar női kézilabda-válogatott, így kvótát szerzett.

2024. április 14. 21:47

Nyitókép: Attila Kisbenedek/AFP

„Három győzelem, első hely, de a legfontosabb, hogy vár minket Párizs! Nagyon büszke vagyok a lányokra!” – ezek voltak Golovin Vlagyimir kapitány első szavai a magyar sikert követő sajtótájékoztatón.

Ezt is ajánljuk a témában

Hozzátette, nagyon sokat dolgoztak, hogy ez sikerüljön, és úgy vélekedett, a svédek ellen pénteken 28-25-re megnyert meccs meghatározta, hogy ma felszabadultabban játszhattak és tulajdonképpen ugyanazt csinálták, mint két nappal korábban.

„Nagyon örülök, és nagyon büszke vagyok rá, hogy én lehetek ennek a csapatnak az edzője”

 – szögezte le Golovin.

A mezőny legjobbjának megválasztott Klujber Katrin azt mondta, leírhatatlanul büszke és boldog, hogy újra átélheti az olimpiára jutást, de teljesen más érzés volt így megélni, hogy ennyi szurkoló itt volt a Főnix Arénában, és támogatta, segítette őket mindenben.

„Csapatként csináltuk meg ezt a hétvégét, egytől egyig mindenki hozzátette, amit tud, beleértve a játékosokat és a szakmai stáb tagjait is. Néhányan voltunk már olimpián, de fantasztikus a tudat, hogy most újra megtapasztalhatjuk, és nem zárt kapus lesz, hanem sokan eljöhetnek és szurkolhatnak nekünk„

 – nyilatkozta a Ferencváros jobbátlövője, aki 11 gólt dobott Japánnak.

Golovin Vlagyimir a nézőkről is szót ejtett: „Volt minden: koncentráció, akarat és figyelem. Ilyen közönség előtt nem lehet másképp játszani.

Imádom Debrecent és imádom Magyarországot. Mindent megteszünk azért, hogy a magyar válogatott sikeres legyen.

Egész Magyarországon szeretik a kézilabdát, a közönség nem plusz egy, hanem plusz két embert jelentett a pályán. A lányok tudták, hogy sebezhetetlenek.”

(MTI/NSO)

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZperX
2024. április 15. 11:28
„Imádom Debrecent és imádom Magyarországot” Mondd kérlek hangosabban, hogy a hazaáruló momentumosok is hallják! Egyébként pont arra az olimpiára jutottunk ki, amit mi rendeztünk volna, ha a hazaáruló momentumosok nem fúrják meg... Hogy rohadna meg az összes tetves mocskos hazátlan bozgor nolimpiás!
balbako_
2024. április 15. 04:37
Golovin már tett csodát Európa- és világbajnokká tette a fiatal lányokat, akik mostanra a válogatott gerincét alkotják. Mostanra értek be és még rengeteg örömet fognak nekünk okozni. A Horvátok elleni győzelemnél megtört az átok mert bebizonyosodott, hogy az akarás mellett még játszani is tudunk. Azóta egyre jobbak vagyunk és most az is megtört, hogy az északi csapatok ellen nem tudunk játszani.
2024. április 14. 23:08 Szerkesztve
Mostanába nem kapok dűrohamot ha női kézilabda válogatott, meccset nézek, látszik az akarat a magabiztosság, le a kalappal.
figyelő4322
2024. április 14. 22:21
Nagyszerű! A lányok megküzdöttek a sikerért, az edző is jó, kiváló teljesítmény!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!