Itt a nagy lehetőség: Bundesliga csapat vezetőedzője lehetne Lőw Zsolt

2024. március 18. 21:49

A másodedzőként a Bayern Münchennél dolgozó magyar tréner korábban a Chelsea és a Paris Saint-Germain stábját is erősítette.

2024. március 18. 21:49
München, 2024. január 13.
Lőw Zsolt, a Bayern München labdarúgócsapatának másodedzõje interjút ad a közmédia munkatársainak a csapat müncheni edzõközpontjában 2024. január 11-én.
MTI/Czeglédi Zsolt

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

***

Mint beszámoltunk róla: távozik Christian Streich a Freiburg vezetőedzője, aki a szezon végén befejezi 2011 óta tartó munkáját a német első osztályú labdarúgócsapatnál. Minő véletlen, hogy éppen a nyáron válik szabaddá a jelenleg a Bayern Münchennél Thomas Tuchel segítőjeként dolgozó Lőw Zsolt. Akár ő is lehet az utóda.

Ezt is ajánljuk a témában

A Bild információi szerint a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a Freiburg házon belül oldja meg a kialakult helyzetet: a legesélyesebb jelölt a klubban korábban játékosként több mint 200 mérkőzésen pályára lépő Julian Schuster, aki jelenleg az ifjúsági csapat munkáját segíti, részt vesz a video- és ellenfélelemzésekben. Schuster ráadásul nemrég megszerezte a pro licenc engedélyét is. A német sportlap továbbá kiemeli, hogy Streich korábban többször is elismerően beszélt róla. Schuster ellen szól, hogy még nem tevékenykedett vezetőedzőként sem ifjúsági, sem profi csapatnál – szemlézte az nso.hu. Azt már mi tesszük hozzá, Streich nagyon hasonló utat járt be...

A Bild megemlíti Lőw Zsolt nevét is. A 44 éves magyar trénerrel állítólag már többször felvette a kapcsolatot a Freiburg. A szakember a vezetőedzői szerepkörrel kapcsolatosan korábban óvatosan fogalmazott.

„Nem tudom megmondani, hogy fogom-e valaha úgy érezni, hogy eljött az idő, de mindenképpen foglalkoztat a gondolat. Három kislányom van, nagyon boldog családi életet élek, és úgy érzem, a rengeteg munka, sok utazás és stressz mellett sikerül egyensúlyban tartanom az edzői karrieremet és a családi életemet. Amikor otthon vagyok, akkor otthon tudok lenni fejben, nincsenek olyan elfoglaltságaim mint egy vezetőedzőnek. 

Szakmailag szerintem képes lennék a feladat ellátására. Azt kell eldöntenem, hogy beáldozzam-e még jobban a magánéletemet és a család életét. 

Pályafutásom meghatározó pontja volt, amikor a BL-ben a Manchester United ellen én irányíthattam a csapatot. Hazai pályán a családom és a barátaim előtt, és főleg úgy, hogy győztes meccset sikerült játszanunk” – nyilatkozta Lőw Zsolt a közmédiának januárban.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:08
🍓 ️ ­­A­ ­d­­­ö­­g­ö­­­s­ ­­­l­­­á­­n­­y­­o­k­­ ­­v­­á­r­n­­a­­­k­ ­­r­á­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
flesh ripper
2024. március 19. 06:11
Eza Bundesliga, nem az a Bundesliga:)
pasqual.dorje
2024. március 18. 23:03
Már azon töpreng, milyen színű lesz a konyha Freiburgban. Nem tudom, meddig olvasom még a Mandinert, ha ez így megy tovább. Nem bulvárban utazom.
Tommaso
2024. március 18. 22:25
ALJAS, klikkvadasz cim. Nincs itt semmifele lehetoseg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!