Elárulta Gulácsi, mit gondol az esélyeiről, hogy visszatérjen a válogatott kapujába

2024. február 09. 18:07

A magyar labdarúgó-válogatott és az RB Leipzig kapusa a Bild-nek adott nagyinterjút.

2024. február 09. 18:07
Glasgow, 2022. május 6.
Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa a labdarúgó Európa-liga Glasgow Rangers - RB Leipzig elõdöntõjének visszavágó mérkõzésén Glasgowban 2022. május 5-én.
MTI/EPA/Robert Perry

Interjút adott a Bildnek Gulácsi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott és az RB Leipzig kapusa, aki súlyos sérülése miatti hosszú, közel másfél éves szünetet követően épp múlt vasárnap tért vissza a pályára az Union Berlin elleni bajnoki mérkőzésen. 

Ezt is ajánljuk a témában

A sérülésről

Noha egyáltalán nem volt biztos, hogy Gulácsi karrierje nem ér véget az említett térdsérüléssel, a kapus így emlékszik vissza: „Abban a pillanatban tudtam: minden, ami eddig a pályafutásom során történt, soha többé nem lesz a régi. Súlyos sérülés volt, és már nem vagyok a fiatal. A családom ott volt a stadionban és anélkül, hogy egy szót váltottunk volna,

tudtuk, hogy nagyon nehéz időszak következik. Százezer kérdés és sok kétség volt bennem. Tíz hónap szünet a labdarúgásban egy örökkévalóságnak tűnik”

A visszatérés előtt viszont nem izgult, mint mondja teljesen nyugodtan lépett pályára, és úgy érzi ott a régi automatizmusok is megint működni kezdtek benne. Az RB Leipzig három veresége után pedig nem volt könnyű helyzetben az együttes, amikor edzőjével, Marco Roséval megbeszélték, hogy a hétvégén már ő játszik. Gulácsi, aki jó teljesítménnyel tért vissza (kapott gól nélkül hozta le a meccset, ez persze részben a szintén visszatért Willi Orbán érdeme), elmesélte azt is, hogy egy ideig aggódott, tudja-e folytatni a focit.

Gulácsi azért megtalálta a pozitívumot is a történtekben: mint mondja, a rehabilitáció idején lement róla mindaz a rengeteg stressz, ami sportolóként a hétköznapokban érte, ezért úgy érzi, mindez valójában meghosszabbította a karrierjét.

A magyar kapus elmondta, hogy a sérülést követően felvette a kapcsolatot a szintén súlyos sérüléssel küzdő Manuel Neuerrel és kapcsolatban van a Real Madrid szintén keresztszalagszakadást szenvedett hálóőrével, Thibaut Courtois-val is, akinek felajánlotta, hogy bármikor keresse, ha segítségre van szüksége, és elmondta, visszatekintve mit változtatna a rehabilitáción – mert úgy érzi, segít, ha az ember ilyen helyzetben besél valakivel, aki átélt hasonló sérülést.

A válogatottról

A magyar labdarúgó-válogatottba való visszatéréséről Gulácsi azt mondta, valószínűleg nem lesz könnyű, különösen az idei Eb-n.

Kiemelte, hogy mialatt a rehabilitációját végezte, Dibusz Dénes kiválóan helyettesítette, a nemzeti együttes pedig egyenes ágon kijutott az Európa-bajnokságra. Elmondta, hogy nagyon jó a kapcsolata Marco Rossi szövetségi kapitánnyal, és sokat jelentett neki, hogy az őszi mérkőzéseken már ott volt a csapattal, hiszen mindig nagyon jól érui magát a válogatottban.

A játékos egyelőre nem tudja, Rossi milyen szerepet szán neki nyáron, és bár nagyon szeretne védeni az Eb-n, nem látja értelmét, hogy erre vonatkozó kijelentéseket tegyen. Gulácsi szerint a saját teljesítményére kell összpontosítania, mert ez az egyetlen módja annak, hogy javítson az esélyein.

A jövőjéről

Visszatérését követően felvetődött, hogy esetleg az amerikai testvércsapathoz, a New york Red bullshoz igazol, de Premier League-ben szereplő csapatok megkereséséről is megjelentek hírek. Ezzel kapcsolatban Gulácsi elmondta, valóban megkeresték klubok az angol első osztályból, de biztos volt benne, hogy előbb-utóbb újra megkapja a lehetőséget Lipcsében, ráadásul 

a klub is egyértelművé tette, hogy nem szeretné elengedni,

így nem volt nehéz rendezni ezt a kérdést.  Az RB Leipzigben az elúlt időszakig kifejezetten jól teljesítő posztriválisáról, Janis Balswichról azt mondta, hogy szerinte kiválóan védett, és ilyenkor a klub érdeke lényegesebb, mint az, hogy ő korábban mennyit tett az együttesért, de aztán instabil lett a csapat játéka, és az edző most változtatott. 

A magyar kapusnak 2025. június 30-ig szól a szerződése a lipcsei egyesülettel, és nyáron új vetélytárs érkezik kapusposztra, hiszen a klub szerződtette Maarten Vandevoordt-ot, így 34 évesen nincs könnyű helyzetben. Gulácsi azonban minderre úgy tekint, hogy egy héttel ezelőttig második számú kapus volt, és amit lehetett, mindent megtettem abban a szerepben, majd most ismét előtérbe került. Szerinte következő idényt illetően egyelőre csak találgatni lehet, azt pedig nem szeretne. „Az a legfontosabb, hogy a teljesítményem kifogástalan legyen!” – fogalmazott. 

MTI/EPA/Robert Perry

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Genusnextgen
2024. február 09. 19:08
Szép kis intellektuális tér az, amely az utóbbi 14 évben sikerült egy szellemi toprongyot, majd egy bajszos szart koronáztak meg egy pedofilszopkodóval. Gratulálok Buksikáim. #eloremegynemhatra #gyozikeforprezident #mocskosfidesz
Zsolt75
2024. február 09. 18:56
Nézheti Dibuszt a kispadról.
chief Bromden
2024. február 09. 18:37
Remekül helyettesítette. Lepkefogó vonalkapus. Nemzetközi szinten kevés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!