Egyre nagyobb a baj a Herthánál, kidobhatják Dárdai Pált

2024. február 07. 22:35

Pocsék formában kezdte az évet a berlini csapat a német másodosztályban, ha nem tudnak feltámadni, akkor az a magyar edző állásába kerülhet.

2024. február 07. 22:35
Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott Bayern München - Hertha BSC mérkőzés kezdete előtt Münchenben 2023. április 30-án.

„Mintha elátkozták volna a 2024-es évünket” – mondta Dárdai Pál, miután a Hertha labdarúgócsapata három idei bajnokiján csupán egyetlen pontot szerezett, ráadásul a Német Kupa hazai negyeddöntőjét is elbukva jóformán mindent elrontott, amit ősszel nagy nehezen felépített. A Bundesliga első osztályából tavaly kiesett fővárosi együttes 20 forduló után jelenleg a 11. helye áll, s az utóbbi hetekben felerősödtek a magyar vezetőedzőt kritizáló hangok. A gyengébb szereplés hátterében az is állhat, hogy a szakember dolgát a csapatot tizedelő influenzajárvány is nehezíti – írja a Bors.

A Kicker mindenesetre arról tett említést, hogy a klubikon szerződése nyáron lejár. Más lapok meg azt említették, hogy a vezérszurkolóból és nem mellékesen Dárdai-rajongóból lett klubelnök, Kay Bernstein elnök januári halálával a legfőbb támaszát veszítette el.

A Berliner Kurier szerint nemcsak a klubban gyengültek a vezetőedző pozíciói, de a szurkolók körében is két szekértábor alakult ki a magyar tréner feltétlen híveiből és egyre hangosabb kritikusaiból. Utóbbiak felemlegetik a Berstein halálával és az amerikai befektető, a 777 Partners klubon belüli megerősödésével együtt, hogy az általuk favorizált osztrák Ralph Hasenhüttl még mindig szabad.

A Sport Bild ugyanakkor úgy értesült, hogy „a hat nyeretlen meccs ellenére az edzőt nem fenyegeti a kirúgás”, más kérdés, hogy a következő hetekben is így marad-e. A Hertha BSC vasárnap délután a feljutásért küzdő, negyedik Greuther Fürth vendége lesz a Bundesliga másodosztályában. Mondani sem kell talán, hogy nem a berliniek a meccs esélyesei. Ha jönnek az újabb vereségek, akkor tényleg kidobhatják Dárdait.

Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2024. február 08. 08:55
Petry
akkor ki
2024. február 08. 06:48
Dárdait jó edzőnek tartom. Nem hiszem el, hogy ennyi megalázás után ő még mindig hisz a németekben. Miért nem megy olasz klubhoz, megállná a helyét?! Mi tartja ott Berlinben? Valami oka csak van!
faramuci
2024. február 08. 06:00
Nem vezetőedző kell ezeknek,hanem aktuális bűnbak. Dárdai semmiből nem tanul,a balkáni népekhez való hozzáállása a németnek 45-óta semmit sem változott. Ha tehetnék állatkertben mutogatnának bennünket.........
Unknown
2024. február 08. 03:17
Na de kit érdekel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!