Megszólalt az úszók elnöke, Wladár Sándor számára is rejtély, mi van Milák Kristóffal

2024. január 21. 07:04

Az olimpiai bajnok úszó nem tartott a dohai vb-re készülő csapattal az Egyesült Arab Emírségekbe edzőtáborozni. A szövetség sem éri el a klasszis sportolóját.

2024. január 21. 07:04
MILÁK Kristóf

Megírtuk: szombaton a magyar úszók egy nagyobb csapata indult útnak Budapestről Dubaiba, hogy részt vegyen a háromhetes edzőtáborozáson. A kemény munka után pedig következik az út Dohába a világbajnokságra. Azonban nem tartott a többiekkel a magyar úszósport jelenlegi legnagyobb versenyzője, Milák Kristóf.

Ezt is ajánljuk a témában

„Zala Gyuri jön velünk, Milák Kristóf viszont nem” – mondta a Nemzeti Sportnak Virth Balázs edző szűkszavúan az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tanítványáról. A fukuokai vb után a dohain sem indul Milák, aki a Japánból való távollétét hivatalosan bejelentette, viszont a katariról nem nyilatkozott. Ugyanis

nem érték el, ezért nem is nevezte őt a szövetség. A cikk szerint a klasszis továbbra sem jelentkezett edzőjénél,

ahogy a úszószövetségben sem tudnak róla semmit már jó ideje.

„Továbbra is tartom magam ahhoz, amit október 22-én, a világkupa utolsó napján nyilatkoztam az M4 Sportnak Kristófról. Miszerint

ő tartozik Magyarországnak annyival, és tisztelje meg önmagát azzal, hogy elvégzi a munkát, hiszen olyan talentum van benne, ami nagyon kevés sportolónak adatott csak meg életében,

talán Egerszegi Krisztinát tudom mondani” – mondta a Mandinernek Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke.

Kifejtette: Ez egy lehetőség Kristófnak, hogy Egerszegi és Darnyi Tamás nyomdokaiba lépjen, hiszen 301 egyszeres olimpiai bajnok van, de olyan, aki kétszer állt a dobogó tetején két egymást követő nyári játékon, akik ikonok és példaképek a mai napig, na ez lehet ő. Ez a sansz, amikor elmegyünk mellette, visszanézünk és azt mondjuk, ezt nagyon elszúrtuk, és egész életében bánni fogja, ezzel az istenadta talentummal. Szóval, én továbbra is így állok a Milák-kérdéskörhöz. Neki kellene kiállnia, és elmondani, mit akar.

Továbbra sem tudjuk, mi van vele, mert nem érjük el. Amúgy az ominózus októberi nyilatkozatom után kaptam hideget-meleget a kommentelőktől és egy sportolótól, de mindenki tudja, kiről van szó.

Előbbieknek azt ajánlom, foglalkozzanak inkább az űrkutatással vagy még inkább várom őket az idei negyvenkét hazai verseny egyikén, leginkább azért, mert a Milák-ügy rendkívül komplett és bonyolult kérdéskör, amit egy kívülálló a sajtóinformációk alapján nem érthet meg, abból pedig végkövetkeztetéseket levonni nem lehet, vagy csak erősen szubjektíven” – fejtegette.

Klubjának vezetője, Gergely István az év elején úgy vélte, Milák a napokban valószínűleg elkezdi a vizes edzéseket. 

A Budapesti Honvéd ügyvezető elnöke akkor hozzátette, az úszó egyelőre szárazföldi edzéseket végez és gyógytornázik, de hogy ott lesz-e a nyári, párizsi olimpián, az „az ő sorsa, az ő döntése, az ő vállalása”.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2024. január 21. 12:00
Ez taktikázás a tyúkeszű úszó és a ravasz tanácsadói részéről: ha a Szövetség leállítja a milliókat és másnak adja az olimpiai kvótát, akkor majd jön, hogy az ő hibájuk minden...
Menő manó
2024. január 21. 11:49 Szerkesztve
Ha egy kívülálló információk hiányában csak szubjektíven tud megnyilvánulni, akkor Ön Tisztelt Wladár úr MINEK nyilatkozgat? Tudom , nem is a nyilvánosságnak üzen, hanem Milák Kristófnak, aki mélységesen csalódott Önökben, ha elérhetetlen az Önök számára, de akkor Ön sem tájékozottabb, mint itt bárki más. Hagyják Kristófot békén, ne üzengessenek neki! Ha lehet fogják vissza a költekezéseiket az úszók Dubajban, nem szeretném az adómból fizetni a magán kiadásaikat, remélem megért, hogy erre miért nem az EU-tól kell várni a támogatást, mint a tanárok béremelésére nem is értem.
Mich99
2024. január 21. 11:44
A világcsúcs előfeltétele az ELMEBAJ?
Burg_kastL71-C
2024. január 21. 11:13
Nincs rejtély, csak mindenki a másikra vár, hogy kimondja az általuk ismert valóságot, amire rögtön fény derülne, ha holnaptól a saját zsebből kellene fizetni az apanázst.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!