Budapesti BL-döntő, magánrepülők, Rossi-szerződés, nyomásgyakorlás – íme a Csányi-interjú legerősebb mondatai!

2024. január 30. 20:13

Sokakat foglalkoztató kérdésekre kaptunk választ az MLSZ elnökétől.

2024. január 30. 20:13

Mint arról beszámoltunk, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke, Csányi Sándor az M4 Sportnak adott exkluzív interjújában elmondta, meddig szól Marco Rossi szerződése, de beszélt a hazai labdarúgó élvonal átalakításáról és Dárdai Márton mellett bemutatkozás előtt álló fiatalokról is. Összegyűjtöttük a szövetségi vezető interjúja során elhangzott legerősebb, legütősebb megállapításokat!

Ezt is ajánljuk a témában

A nemzeti csapatot dirigáló olasz szakembernek 2026. január 1-ig szól a szerződése, tehát a Nemzetek Ligájában és a világbajnoki selejtezőkön biztos, hogy ő vezeti a csapatot. Rossi 2018 nyara óta irányítja a válogatottat, amely tavaly – 1985 után először – egyenes ágon jutott ki egy nagy tornára, miután veretlenül végzett Európa-bajnoki selejtezőcsoportja élén.

Olyan a szerződés, hogy el se tud menni, ha szeretne, akkor sem”

– hangsúlyozta az MLSZ elnöke.

Csányi azt is elárulta a beszélgetésben, hogy Dárdai Márton mellett várható még olyan játékos, aki bár külföldön kezdte pályafutását, a magyar válogatottat fogja választani.

„Van még néhány olyan magyar származású jelöltünk, akit szívesen látnánk a nemzeti csapatban. Korai lenne nevekről beszélni, de azt elmondhatom, hogy biztosan lesz még ilyen” – ígérte az MLSZ elnöke.

Ezt is ajánljuk a témában

A pénteken újrainduló OTP Bank Ligával kapcsolatban azt nyilatkozta, könnyen elképzelhető, hogy a 2025-26-os idénytől változik az NB I lebonyolítása.

Gondolkozunk rajta, hogy két kieső legyen-e vagy egy kieső, és az utolsó előtti játsszon az NB II második helyezettjével mérkőzést, és döntse el, hogy ki marad vagy pedig távozik az NB I-ből. És hát nagyon komolyan felmerül, úgy átalakítani a lebonyolítás rendjét, hogy a háromszor 11 mérkőzés helyett legyen kétszer 11, és annak eredménye alapján legyen a rájátszás, ahol van felsőliga és alsóliga!”

– jelentette ki a közeljövő terveit illetően.

Kérdésre válaszolva azt is elmondta, szerinte a hazai játékvezetőket érő kritikákkal önmagában nincs probléma, azzal viszont már van, ha ez nagy befolyással rendelkező klubvezetőtől érkezik.

„Azt nem szeretem, amikor magas rangú, akár politikában is érintett klubvezető kritizálja a játékvezetést, mert ezt egyfajta nyomásgyakorlásként élem meg, az pedig soha nem jó”

– fogalmazott.

Csányi Sándor azt is elárulta, minden feltétel adott egy budapesti Bajnokok Ligája-döntő megrendezéséhez.

Az UEFA nagyon szeret Budapesten meccseket rendezni, mert szinte minden feltétel rendelkezésre áll, egyedül a repülőtéren nincs elég hely arra, hogy a magángépek itt parkoljanak, erre vonatkozóan vár az UEFA garanciákat. Bízom benne, hogy ez nem lesz akadály és van esélyünk arra, hogy ez a mérkőzés, amit itthon rendezünk, a 2026-os Bajnokok Ligája-döntő legyen”

– tekintett előre az MLSZ elnöke.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolt196969
2024. február 09. 15:25
Nem azt monta hogy a magyar nb1 egy maffia???????
gyaloggos
2024. január 31. 16:21
ERRŐL a kijelentésről van szó: "Olyan a szerződés, hogy el se tud menni, ha szeretne, akkor sem”"
gyaloggos
2024. január 31. 16:11
CSÁNYI ezen kijelentését ROSSZUL értelmeztek - szerintem, több helyütt azzal a címmel láttam írást, hogy CSÁNYI megfenyegette Rossit! HOLOTT, ez inkább KEDVESKEDŐ mondat, ÖRÜLÜNK annak, hogy i tt van, és Rossi nyilatkozataiból már kiderült, hogy nem is akar menni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!