Lefejelte a bírót, hatéves eltiltást kapott a korábbi Fradi-játékos (VIDEÓ)

2023. április 25. 18:46

A 34 éves, korábbi U-válogatott, és a Fradival hét éve még bajnokságot nyerő labdarúgó ennek értelmében legalább 40 éves koráig nem futballozhat. 

2023. április 25. 18:46
null

Újabb botrányba keveredett a Ferencváros egykori játékosa, Busai Attila. A jelenleg a BKV Előrében futballozó Busai megütötte és lefejelte Büki Gábor játékvezetőt a Kisvárda II. elleni vasárnapi meccs lefújása után, amiért szerinte a bíró téves döntéseket hozott a meccsen. 

 Hozzátartozik a történtekhez, hogy az eset után nem sokkal azonban bement a játékvezetői öltözőbe és elnézést kért Bükitől.

A történtek után kedden összeült a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága, amely a lehető legszigorúbb döntést hozta: hat évre eltiltotta Busait a labdarúgással kapcsolat minden tevékenységtől.

Busai Attila a BKV Előre-Kisvárda II mérkőzés 75. percben történt kiállítását követően a pályán, majd a mérkőzés lefújása után a pályán és az öltöző felé vezető úton is rátámadt a mérkőzés játékvezetőjére, akit lefejelt és ököllel is megütött. A játékvezető utóbbi támadásnál elesett, a lábát és a csípőjét is megütötte. A labdarúgó több kirívó fegyelmi vétséget is elkövetett, valamint tettlegességével veszélyeztette a játékvezető testi épségét. Ez a magatartás összeegyeztethetetlen a labdarúgás alapelveivel, valamint az emberi viselkedés alapvető normáival. A FEB ezért olyan büntetést szabott ki, amely kétszeresen meghaladja a Fegyelmi Szabályzat vonatkozó pontjában rögzített tételkeret felső határát” – áll az MLSZ hivatalos honlapján a fegyelmi bizottság ítélete.

A 34 éves, korábbi U-válogatott, és a Fradival hét éve még bajnokságot nyerő labdarúgó ennek értelmében legalább 40 éves koráig nem futballozhat. 

Ami a meccset illeti: volt is oka idegeskedni Busaiéknak a lefújás után, hiszen a Kisvárda II két, a rendes játékidő lejárta után szerzett góllal fordított, és nyert – az akkor már nyolc emberrel futballozó – BKV Előre ellen.

Busai kiálítása az alábbi videón, 3:42-től látható.

Bíróverés, véres balhék és pisztoly a labdarúgópályán - elszabadult indulatok a fociban (videók) Mandiner

Ütés, rúgás, dobálózás, köpködés - sajnos még a profi labdarúgásban is előfordul, hogy súlyos agresszió éri a játékvezetőket. Persze van olyan is, hogy a bíró a keményebb. Összegyűjtöttünk néhányat a fentiek közül.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Polgári attitűd
2023. április 26. 10:06
Úgy látom, ez egy szép hosszú ámokfutás volt Busaitól (11-es mezszámmal), már 3:37-nél is kiállítást érően löki fel hátulról a tizenegyest kihagyó játékost.
vip era
2023. április 26. 09:59
Nem az első balhéja ez Busainak. Semmi szükség ilyen mentalitású emberre a magyar sportéletben.
chief Bromden
2023. április 26. 08:52
Történt rendőri intézkedés, vagy ki sem hívták hazai pályára a rendőröket?
amca
2023. április 26. 08:12
1863 óta vok a soccerben. 1szrűűűű. Örökre eltiltani. A többi Baromez csak így tanul belőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!