Marco Rossi: „Ha a szövetség vezetői úgy látják jónak, hogy távozzak, nincs meg bennem a szándék, hogy maradjak”

2021. szeptember 27. 14:17

Az Albánia elleni hazai és az Anglia elleni idegenbeli vb-selejtező előtt sajtótájékoztatót tartott az MLSZ, amelyen a múltról, a jelenről és a jövőről is szó esett – érzelmektől sem mentesen.

2021. szeptember 27. 14:17
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

„A vb-selejtezők végén levonom a megfelelő konzekvenciákat”

„Anglia, Albánia és Andorra ellen mindenki jobb szereplést várt a válogatottól, én is. A három selejtezőt lezáró sajtótájékoztatón őszintén beszéltem az érzelmeimről, amelyek pár napot aludva a történtekre, sem változtak. Akkor is elmondtam, most is fenntartom: nem ragaszkodom foggal, körömmel a szövetségi kapitányi pozícióhoz. Tehát ha a szövetség vezetői – a szurkolókkal egyetértésben – úgy látják jónak, hogy távozzak, nincs meg bennem a szándék, hogy maradjak.

Én sem a Holdon élek,

olvastam azokat a kommenteket, amelyekben sokan az Anglia és Albánia elleni mérkőzések után a lemondásomat követelik. Nyilván a vb-selejtezők végén én is levonom a megfelelő konzekvenciákat, és ha azzal segítek, hogy távozom, megteszem…”

Az elvárásokról

„Ne feledjük: Magyarország az utóbbi időben a Nemzetek Ligája C-csoportjából az A-ba került fel, kijutottunk az Európa-bajnokságra, 35 mérkőzésen átlagban 1,56 pontot szereztünk, ez egy rendkívüli állapot, nem én mondom ezt, hanem a számok támasztják alá mindezt. S addig lesz Marco Rossi a magyar válogatott szövetségi kapitánya, amíg a játékosok követik a taktikai utasításaimat, az elképzeléseimet, nem csak címeres mezben, a pályán, hanem két válogatott mérkőzés között is. Hiszen az előrelépéshez mindenben javulnunk kell, és mivel a játékosok fizikai állapotára semmilyen hatásom nincs, ezt nekik, a klubjukban kell fejleszteni.

A jövőben is csak azokat a futballistákat hívom be, akik követik az utasításaimat és két mérkőzés között is úgy készülnek, mint egy profi játékos.

Még egyszer megemlítem: nem ragaszkodom foggal-körömmel a pozíciómhoz, ha a szövetség mással képzeli el a jövőt, félreállok. De amíg én vagyok a kapitány, elvárom a játékosoktól, hogy a pályán és a pályán kívül is maximálisan kövessék és betartsák az utasításaimat”

Szalai Ádám szerepéről

„Természetesen érzékeny veszteség a kiesése, hiszen taktikailag is át kell alakítani a csapatot. Már megvan az elképzelés a fejemben, az elkövetkező pár napban dől el, hogy a játékosok mennyire lesznek fogékonyak a változtatásokra. Úgy néz ki, hogy

Ádámot Gulácsi Péter helyettesíti majd a csapatkapitányi poszton,

ő már Albániában is betöltötte ezt a szerepkört, ráadásul a klubjában, az RB Leipzigben ebben a pozícióban is számítanak rá.  Ádám az öltözőben is hangadó, vezér, így még nehezebb lesz pótolni, de úgy vélem, a rutinosabb játékosok, együttesen meg tudják oldani ezt a feladatot. Leginkább Nikolics Nemanjára számítok ebben a kérdésben ő egy nagyon pozitív hozzáállású futballista, éppen ezért pontosan tudja, miként kell egy csapatot összekovácsolni. De akár Nagy Ádám, Willi Orbán és Gulácsi is hangadó lehet!”

Szoboszlai (jobbra) újra a válogatott élére állhat Fotó: MTI/Kovács Tamás
Szoboszlai (jobbra) újra a válogatott élére állhat Fotó: MTI/Kovács Tamás

Szoboszlai Dominikról

„Ha csak azért lemondanánk róla, mert Anglia, Albánia és Andorra ellen gyengébben játszott, óriási hibát követnénk el. Ő az a típusú játékos, aki számára ki kell dolgozni a helyzeteket, amelyeket értékesít. Hat nap áll majd rendelkezésünkre, hogy tökéletesen felkészüljünk Albánia ellen, és természetesen fontos szerepet szánunk Dominiknak is”

A magyar válogatott kerete az Albánia és az Anglia elleni vb-selejtezőkre

Kapusok: Bogdán Ádám (FTC), Dibusz Dénes (FTC), Gulácsi Péter (RB Leipzig)

Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers), Botka Endre (FTC), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FK Nyizsnyij Novgorod ), Lang Ádám (Omonia), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország), Tamás Márk (Slask Wroclaw)

Középpályások: Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (Pisa), Schäfer András (Dunaszerdahely), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig), Vécsei Bálint (FTC)

Támadók: Hahn János (Dunaszerdahely), Holender Filip (Partizan Beograd), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg), Sallói Dániel (Sporting Kansas City), Schön Szabolcs (FC Dallas), Varga Roland (al-Ittihad Kalba)

Nyitókép: "Amíg én vagyok a kapitány, elvárom a játékosoktól, hogy maximálisan betartsák az utasításaimat” Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2021. október 10. 00:56
Ostobaság lenne, ha menesztenék. Időt kell adni arra, hogy a munkája eredményt hozzon hosszabb távon is.
Pelikánkutyája
2021. október 10. 00:55
Rossi messze a magyar labdarúgásnak nevezett valami FÖLÉ pozicionálta a magyar válogatottat! Ez az általános (szar) színvonalat tekintve nem fog mindíg sikerülni! A magyar labdarúgás vagy micsoda önmagában nem fejlődött szinte semmit. Köszönet és hála mindenért Rossinak és azoknak a fiúknak, akik érte és vele legalább időlegesen boldoggá tettek sok embert!!! Hajrá Rossi!!!!!!!! Hajrá Magyarok!
tintapaca
2021. október 10. 00:55
Az Akadémiák működnek, a srácok lelkesen járnak edzésre- látom nap, mint nap -, de olyat, amit az MLSZ tesz, hogy a korosztályos bajnokságot úgy szervezi át, hogy Gyirmóttól Kisvárdáig, Nyíregyházától Zalaegerszegig járnak a fiúk meccset játszani, egy félszezonban tizenegyszer, utaznak napokat és nem pihennek, nem jut idejük tanulásra, ez mindennek a teteje. A hülyeségé. Az utánpótláskorúaknak csak régiós szinten volna szabad játszani. Nem bírják sorozatban az állandó hétvégi utazást, szállást, stb. Arról nem is beszélve, hogy ezek a költségek feleslegesen viszik el a TAO-támogatást, és módot adnak a fiktív számlázásokra.
tintapaca
2021. október 10. 00:55
Rossi már bebiztosította magát, mivel a tétmeccsek előtt már ötéves szerződést kötött az MLSZ-szel. Én megfizettetném azzal Rossi lelépési pénzét, akinek az aláírása a szerződésen van. Ha kell, kiperlem, mivel közpénzről van szó. Rossi tudja, hogy ezzel a garnitúrával nem lehet eredményt elérni. Ma úgy néz ki, hogy csak külföldön játszó játékos lehet válogatott, a sajátos, pénzvisszaosztásos rendszer miatt. Ha valaki külföldön játszik, és magyar válogatott, annak nő az ázsiója, és az ügynökeik szépen visszaosztanak Rossinak, vagy valakiknek. Így fordulhatott elő, hogy a tavalyi NB I-es gólkirály, Hahn János 2 percig játszott a magyar válogatottban. A hazai edző garnitúra nem jut szóhoz, mindenütt külföldi edzők, játékosok viszik a prímet, az előbbi okok miatt. Egy Ububu Habubu játszik félszezont egy NB I-es csapatnál, már jó az ázsiója egy másodosztályú osztrák, vagy német csapatnál. Velem nem vitázzon egy komment-társ sem, mert a saját szememmel láttam, hogy működik a rendszer. A TAO-pénzek lenyúlása is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!