Berki edzője: Rióban ez kevés lesz

2012. augusztus 07. 18:20

Kovács István úgy véli: Berki Krisztiánnak tovább kell fejlesztenie gyakorlatát ahhoz, hogy 2016-ban is olimpiai aranyérmes lehessen, noha már most is olyan elemeket használ, amit a világon más nem.

2012. augusztus 07. 18:20

Kovács István, a lólengésben olimpiai bajnok Berki Krisztián edzője szerint erősíteni kell majd a londoni gyakorlaton a következő játékokig, pedig a magyar tornász most is csinál olyan elemet, amit a világon más nem.

Kovács, – aki 2010-ben az Év edzője lett, tavaly a második helyen végzett a sportújságírók szavazásán – két nappal tanítványa győzelme után az MTI-nek elmondta, azért volt feszült az olimpia előtt, mert Berki nem tudta elvégezni azt a munkát, amit kellett volna. A szakember hozzátette: Berki a selejtezőben egy gyengébb gyakorlatot csinált, amelynek 6,7 a nehézségi foka, de ez így is a második legnehezebb volt a mezőnyben.

Krisztián ötödikként jutott fináléba, és aztán ott ötödikként került sorra. Így a 6,9-es nehézségi fokú gyakorlatot kellett előadnia mindenféleképpen, ráadásul tökéletesen. Különben Smith-nek a végén elég lett volna egy gyengébb gyakorlat, amelyben nem kell annyit kockáztatnia” – magyarázta.

Kovács István kiemelte, Berki gyakorlatában van egy olyan elem, amit senki más nem csinál. „Ezzel kezdődik a gyakorlat, Thomas-orsót mutat be a kápákon. Krisztián ezt három éve elkezdte, de azóta sem csinálja senki rajta kívül. Sajnos, a besorolásnál nem olyan erős elemnek nyilvánították, mint kellett volna” – mondta.

Az edző úgy véli, a 2016-os, riói olimpiáig erősíteni kell a mostani gyakorlaton: „Nyerni ez kevés lesz, 7-7,2 nehézségi fokú gyakorlat kell. Már meg is van, de kell négy év hozzá, hogy betanulja” – nyilatkozott Kovács István, aki nagyon büszke arra, hogy nevelőedzője is Berki Krisztiánnak. „Kilencéves kora óta ismerem, én vittem iskolába. Tizenhét éve vagyunk együtt” – fejtegette.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nomine
2012. augusztus 08. 09:06
Élőben láttam a gyakorlatot. TÖKÉLETES volt! Köszönjük Krisztián és köszönjük Kovács Mesternek is!
bunko_jobbos
2012. augusztus 08. 08:41
De kemény szakma ez! Köszönjük, Krisztián!
drieno
2012. augusztus 08. 08:27
reméljük, a szövetség meg a mob biztosítja a feltételeket a nyugodt felkészüléshez, ideértve az anyagiakat is Kovács Istvánnak pedig kellemes nyaralást, kiengedhet egy kicsit, ahogy a tanítványa is, megérdemlik! további sok sikert!
kjkj945
2012. augusztus 07. 19:32
http://www.termeszetvilaga.hu/tv98/tv9801/mithoz.html "Jósolni nagyon nehéz, különösen, ha a jövôrôl van szó." (Niels Bohr)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!