Három egyszerű javaslat a republikánusoknak a sikeres kezdéshez

2022. november 12. 09:39

Ron Paul, aki háromszor is indult az amerikai elnökválasztáson, és alapítója a Ron Paul Institute for Peace and Prosperity nevű külpolitikai agytrösztnek, közvetlen az amerikai félidős választások előtt tette fel jegyzetét, bízva a republikánusok sikerében.

2022. november 12. 09:39
null
Matus Tibor
Matus Tibor

Ron Paul jegyzetében hagyatkozik a közvélemény-kutatásokra amelyek azt sugallták, hogy az amerikaiak meg fogják dönteni a Demokrata Párt uralmát a képviselőházban és a szenátusban. A választások után két nappal sem tudjuk pontosan, hogy igazuk lett-e, mindenesetre a volt elnökjelölt három tennivalót javasolt a republikánusoknak.  

Ronald Ernest Paul (1935) amerikai író, aktivista, orvos és nyugdíjas politikus. Texas kongresszusi képviselője volt, három alkalommal indult az Egyesült Államok elnöki posztjáért: 1988-ban a Libertárius Párt jelöltjeként, 2008-ban és 2012-ben pedig a Republikánus Párt jelöltjeként. Nyugdíjas politikusként is aktív háborúellenes aktivista, aki a nem beavatkozó külpolitikát és az amerikai imperializmus felszámolását hirdeti. Alapítója a Ron Paul Institute for Peace and Prosperity nevű külpolitikai agytrösztnek.

A neves szakértő írását azzal kezdi, hogy a politikusok és a média minden választás előtt azt mondják: ez minden idők legfontosabb választása, de túl gyakran előfordul, hogy a szavazás végeztével és a füst eloszlása után nem sok minden változik. A washingtoni egypártiak átveszik a hatalmat, és gondoskodnak a status quo fenntartásáról.

Ron Paul szerint, ennek nem kell így lennie. A hivatalba lépő republikánus képviselőház és szenátus például már a korai szakaszban lépéseket tehetne annak érdekében, hogy 

megnyugtassa támogatóit, hogy szavazataikat nem pazarolták el a washingtoni Tweedledee vs. Tweedledum ügyben.

Tweedledee vs. Tweedledum: Két név egy mondókából, amelyek azóta szinonimává vált a nyugati populáris kultúra szlengjében bármely két ember számára, akik egyformán néznek ki és cselekszenek.

Ron Paul három javaslata a jó kezdéshez:

Először is, a republikánus pártvezetésnek meg kell fogadnia, hogy elzárja az előző kongresszus által Ukrajna számára megnyitott hatalmas pénzcsapokat. Egyes becslések szerint mintegy 60 milliárd dollárt ígértek Ukrajnának az USA/NATO és Oroszország közötti proxy-háború megvívására.

A volt elnökjelölt szerint ezt a lépést a republikánus bázis erősen támogatná. A Wall Street Journal közelmúltbeli felmérése alapján a republikánusoknak csak 37 százaléka támogatja, hogy az Egyesült Államok több segélyt küldjön Ukrajnának.

 Marjorie Taylor-Greene republikánus képviselőnő nemrégiben azt mondta, hogy 

Bár abban szkeptikus, hogy pártja vezetése támogatna egy ilyen lépést, az viszont egyértelmű, hogy a republikánus szavazók igen.

Arra is felhívja a figyelmet, hogy ennek a proxy-háborúnak a befejezése azzal az előnnyel is járna, hogy csökkentené a globális nukleáris háború veszélyesen megnövekedett fenyegetését. Ez nem lenne rossz kompromisszum.

Másodszor, a republikánusok jelezhetik, hogy megszüntetik a Belbiztonsági Minisztérium (Department of Homeland Security- DHS) finanszírozását. Ron Paul idéz saját beszédéből, ami elhangzott, mikor ezt a szörnyűséget létrehozták:

„Hosszú az új belbiztonsági minisztériumnak adott veszélyes és alkotmányellenes hatáskörök listája. Az engedély nélküli házkutatások, egész közösségek kényszeroltása, szövetségi besúgóprogramok, szövetségi információs adatbázisok és egy baljós új "Információismereti Hivatal" a Pentagonban, amely 

csak néhány az új jogszabály aggasztó aspektusai közül.”

A volt elnökjelölt úgy véli, hogy mindezek a dolgok bekövetkeztek, sőt, még több is. A minisztérium  összejátszik a közösségi médiavállalatokkal. Megpróbálják megakadályozni, hogy az amerikaiak olyan véleményeket mondjanak vagy posztoljanak, amelyeket a kormány nem akar, hogy mások halljanak.

Azt ígérték, hogy a Belbiztonsági Minisztérium nagyobb biztonságban tartja az amerikaiakat, de Ron Paul szerint, semmi sem csökkenti jobban az amerikaiak biztonságát, mint az alkotmányuk megsemmisítése.

Végül a harmadik feladatot, amelyet a hivatalba lépő republikánus képviselőház és szenátus elvégezhet, tartja a legegyszerűbbnek: 

Tíz évvel ezelőtt az amerikai képviselőház mindkét pártja megszavazta Ron Paul  „Audit the Fed” törvényjavaslatát, ami a szenátusban megrekedt. 

Amennyiben a Kongresszus mindkét háza a republikánusok ellenőrzése alá kerül, nem lenne ok arra, hogy egy széleskörűen támogatott törvényjavaslat, amely megnyitná a Federal Reserve könyvelését, ne kerüljön Biden elnök asztalára. Ron Paul fel is teszi a kérdést. 

A volt elnökjelölt helyzetértékelése szerint, az infláció kicsúszott a kezükből, és valódi károkat okoz az amerikai középosztálynak. A Biden-kormány eltökéltnek tűnik abban, hogy egy potenciálisan életveszélyes háborúba vezesse az amerikaiakat Oroszországgal. A Belbiztonsági Minisztérium kiélesített fegyverré vált az amerikai nép és az alkotmány ellen.

Egy republikánus irányítású képviselőház és szenátus valóban tehetne valamit e problémák orvoslása érdekében, és ezáltal biztonságosabbá és szabadabbá tehetne bennünket. De Ron Paul maga is bizonytalan abban, hogy ezt valóban meg is cselekszik.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2022. november 14. 12:50
Így van, pontosan!
Rasdi
2022. november 14. 12:50
Egy értelmesnek tűnő amerikai politikus. Természetes, hogy a FED "macerálása" miatt nem ment semmire. (Egyes vélemények szerint Kennedy meggyilkolásának is ilyesmi volt a hátterében. A magántulajdonú FED egy "tabu".)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!