Roger Waters szerint Biden háborús bűnös, Zelenszkijt tárgyalóasztalhoz kell ültetni

2022. augusztus 08. 13:45

A Pink Floyd egykori zsenije valósággal felrobbant az idegességtől, amikor a CNN interjújában az orosz-ukrán háborúról kérdezték. Kezd teret kapni egy új narratíva, Waters pedig élt a lehetőséggel.

2022. augusztus 08. 13:45
null
Révész Béla

Roger Waters soha nem a visszafogottságáról volt híres, ha politikai kérdésekben kellett megnyilvánulnia. Megosztó személyiség, aki véleményét koncertjein is hangoztatja, olyannyira, hogy a kivetítőn a show elején a következő felirat jelenik meg: „Ha azok közé tartozol, akik szeretik a Pink Floydot, de nem értenek egyet Roger politikai véleményével, inkább menj át egy ki***tt bárba és igyál valamit!” 

Új turnéja kapcsán a CNN műsorvezetője, Michael Smerconish készített vele interjút, amely eléggé ideges fordulatot vett abban a pillanatban, hogy az orosz-ukrán háború szóba került. Smerconish arról kérdezte Waterst, hogy a koncertje alatt, amikor

a kivetítőn háborús bűnösök képei látszódnak, miért szerepel Joe Biden amerikai elnök képe is

egy „Még csak most kezdjük!” felirattal. „Joe Biden csak olajat önt a tűzre Ukrajnában, ami óriási bűn. Miért nem gyakorol nyomást az USA Zelenszkijre, hogy üljön tárgyalóasztalhoz és vessen véget ennek a szörnyű háborúnak?” – válaszolt a zenész, mire a műsorvezető kvázi Kreml-narratívával vádolta meg, mondván, Waters azt a felet hibáztatja, amelyiket megtámadták.

Waters nem tágított, és

kifejtette, hogy a háború a NATO miatt tört ki,

hiszen Ukrajna csatlakozási lebegtetésével megszegte azt a hallgatólagos megállapodást, amely éppen az ellenkezőjéről, arról szólt, hogy Oroszország határai mellé nem települnek NATO-fegyverrendszerek.

Amikor a műsorvezető arra próbált utalni, hogy az USA (mint „jó oldalon” álló nagyhatalom) bizonyos értelemben felszabadító szerepkört tölt be, akárcsak a második világháborúban, Waters érezhetően ideges lett. „Az USA Pearl Harbor miatt vett részt a második világháborúban, addig a napig abszolút izolacionista politikát követett. A végére 23 millió orosz halt meg, hogy megvédjen bennünket a náci fenyegetéstől” – mondta.

„Azt hihetné az ember, hogy az oroszok tanultak a második világháborúból, és soha nem fajulnak odáig a dolgok, hogy megtámadják Ukrajnát” – mondta a műsorvezető, mire Roger Waters így zárta le a beszélgetés ezen szakaszát: „Azt javaslom, Michael, egy picit olvass még a témában. Aztán gondold át, mit tenne az Egyesült Államok, ha Kína nukleáris rakétákat kezdene telepíteni Mexikóba és Kanadába”.

Fotó: MTI/EPA/EFE/Francisco Guasco

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stain
2022. december 25. 23:19
Waters egy vén komcsi, aki valóban zseniális zeneszerző volt 50 évvel ezelőtt. Ma már kevésbé. Mostani szerzeményeire a kutya nem lenne kiváncsi, így a Pink Floyd (amiből kitették) máig tartó népszerűségét használja fel arra, hogy a koncertjein az emberek képébe tolja a saját politikai nézeteit. Kicsengetsz sok 10e Ft-ot, és cserébe kemény balos libsi propagandát kapsz. A faszinak közben több 100M dollár vagyona van. Ettől függetlenül ebben a kérdésben most pont igaza van.
Carcess
2022. szeptember 01. 08:22
léteznek értelmes sztárok is
fatman
2022. szeptember 01. 03:30
na, egy értelmes zenész... aki el is meri mondani a véleményét ebben a mocskos komcsi légkörben...
villogókékfog
2022. augusztus 17. 14:57
„Azt javaslom, Michael, egy picit olvass még a témában. Aztán gondold át, mit tenne az Egyesült Államok, ha Kína nukleáris rakétákat kezdene telepíteni Mexikóba és Kanadába”. Kell még valamit mondanom, Ildikó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!