A TB és a nyugdíj nem jár

2019. június 06. 19:20

A korábbi alkotmányos garancia, hogy a befizetett nyugdíjjárulékért nyugdíj jár, ki lett véve az alkotmányból, nem jár semmi.

2019. június 06. 19:20
null
Mihályi Péter

„A 120 éves magyar társadalombiztosítás megszűnt. Nincs ma társadalombiztosítás. Ez a nyugdíj szempontjából érdekesebb, mert a nyugdíj vonatkozásában sincs. Adót fizetünk és ezért majd valamennyi nyugdíjat fog fizetni az állam. Viszont semmifajta alkotmányos garancia nincs az alaptörvényben arra vonatkozólag, hogy mi jár. A hatályos nyugdíjtörvények szerint 2013 január elsejétől egy új nyugdíjrendszernek kellene működnie, aminek a kidolgozásához a kormány még hozzá sem kezdett. Az történt, hogy a korábbi alkotmányos garancia, hogy a befizetett nyugdíjjárulékért nyugdíj jár, ki lett véve az alkotmányból, nem jár semmi.

És akik most nyugdíjasok?

Azoknak a kormány holnaptól kezdve bármikor lecsökkentheti a nyugdíját akár harminc százalékkal, mondván válság van, és csak ennyit tudunk fizetni. Semmifajta alkotmánysértést nem fognak elkövetni, mert ki lett véve az alkotmányból és nem lehet hova menni a panasszal. Na amikor ezzel szembesül a magyar nyugdíjas társadalom, – közel négymillió ember – akkor fogják megérteni, hogy mi az a válság. Ezt az emberek egyelőre még nem érzik, mert az elmúlt egy évben a nyugdíjak megtartották a reálértéküket. Alapvetően a rendszer még működik.”
 

A közgazdász a 168 Órának ismételte meg az idézett 2012-es nyilatkozatát.

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2020. január 16. 17:20
Googliztam... Ez a pasi rendszeresen agitál az ATV ben ...és fúrja a rendszert ahol csak tudja, pl. a nyugdíj-rendszert.
IV. Fawkes
2019. október 17. 07:25
Megakadt odabenn a lemez, te faszkalap?
Turi
2019. június 26. 21:49
Felháborító amit műveltek. A komcsik miatt valójában senki miatt nem. Lehet a TB és a nyugdíj rendszert átalakítani. Bukna bármelyik kormány. Viszont a háttér hatalomnak jó fejős tehén. Csak pár kérdésem van, akik 2 milliós meg egy milliós havi nyugdíjat kapnak, aranyat szarnak? Adjon el egy két gyárat és kész. De az ellenzék kussol. Mert érdekük hogy ez legyen. Miért nem lehet a minimum nyugdíj a létminimum, és a maximum az átlagbér kétszerese és vége. A TB, drágább az állami mint a magán. Sírunk az ingyenességért. Kibaszni mindent, kap mimden magyar 20 milliót a TB számlájára és abból gyógyíttassa magát. Ha elfogyott vesztett. Majd gondolkodná mennyi hálapénz, kihez megy kinek fizet, hogyan vigyáz az egészségére. Ha bagózik iszik, drogozik ennyi, öntudat. Majd mindjárt jön az egészség megelőzés. Addig, leszarja mindenki, ingyenes a TB. Ideje lenne valamit tenni, és nem pofázni hazudozni.
istvánkeve
2019. június 26. 21:49
A választott neved hátsófele pontosan tükrözi (az elsörész "seg-" nélkül) a lényed szubsztanciáját! De miért használsz többesszámot ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!