Megjelent Robert Sarah bíboros új könyve

2021. október 24. 10:59

A Házaspárok, ébresszétek szerelmeteket! című kötet Barsi Balázs Széchenyi-díjas ferences szerzetes fordításában olvasható.

2021. október 24. 10:59
null

A Szent István Társulat könyvesboltjaiban már elérhető Robert Sarah bíboros új könyve, a Házaspárok, ébresszétek szerelmeteket!, Barsi Balázs Széchenyi-díjas ferences szerzetes fordításában.

Kedves Testvérek!

Bíboros úr ebben a könyvében házaspároknak és a családoknak kíván segítséget nyújtani, hogy újra felfedezzék a szeretet forrásait és a felélesztéséhez szükséges eszközöket. A kötet egy lelkigyakorlat összefoglalása, melyet »A házaspárokat gyógyító Mária« oltalma alatt tartott Lourdes-ban. Amikor Sarah bíboros az emlékezetünkhöz, értelmünkhöz és akaratunkhoz szól, akkor főként azt szeretné, hogy elérje a szívünket” – olvasható  Barsi Balázs atya közösségi oldalán.

A hit misztériumairól szóló elmélkedéseivel a reménységre hív. A szereteté lesz az utolsó szó. Az élet országútján szenvedőknek Krisztus azt mondja: én legyőztem a rosszat. Igen, Mária gyógyítja a házaspárokat és a családokat, palástjával beborít bennünket és senkit sem hagy egyedül” – fejti ki Guillaume d'Alancon, az Európai Családok Intézetének igazgatója, majd hozzáteszi: forduljunk tehát hozzá bizalommal... s így senki és semmi sem lesz képes elválasztani minket Krisztus szeretetétől.

Kép: Barsi Balázs közösségi oldala

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. október 24. 21:19
Aki igaz ember!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
annamanna
2021. október 24. 17:21
"Sarah bíboros a katolikus egyházon belül konzervatív nézeteket vall, többször is védelmébe vette a hagyományos katolikus tanítást. 2020-ban megjelent, "Szívünk mélyéből" című könyvében a kötelező cölibátus mellett érvel. A könyv nem csak tartalma miatt kavart nagy port a médiában, hanem azért is, mert először XVI. Benedek pápát mint társszerzőt is megjelenítették a borítón és az előszóban. Benedek személyi titkára ezt sajtóközleményben utasította el, ugyanakkor azt elismerte, hogy az emeritus pápa könyv tartalmáról tudott, és egy rövid szöveggel ahhoz hozzá is járult. A 2015-ös családügyi püspöki szindóduson a mai kor két legnagyobb fenyegetésének a gender ideológiát és az iszlám fanatizmust nevezte, ezek ugyanis az emberiség alapját a családot támadják. Nyilatkozatában elítélte a válások megkönnyítését, az abortuszt, a melegházasságot, a radikális feminizmust és az eutanáziát támogató nyugati ideológiát, valamint a poligámiát, a nők alárendeltségét és szexuális kihasználását és a gyermekházasságot intézményesítő iszlám terrorszervezeteket, mint a Boko Haram vagy az Iszlám Állam" https://hu.wikipedia.org/wiki/Robert_Sarah Tehát Sarah bíboros számára a vallás jórészt a szexualitás kontrollálásáról szól. Család, gender, cölibátus, abortusz, buzik, feministák, poligámia, gyermekházasság, válás...... minden, de minden a szexualitás körül forog. Vallás = szex. És ugyanezt nyomja a mandiner is orrba-szájba. A vallás kizárólag szexuális kontextusban kerül szóba, ráadásul általában valami fajtalansággal együtt. Ezzel nem az a gond, hogy a szexualitást nem kellene kontrollálni. Hanem az, hogy a vallás megélésének ez egy nagyon kis szelete, és még akkor is, ha egyébként minden ember érzékeny pontja, amihez nagyon sok tudattartalom, érzés és hétköznapi valóság, kísértés és bűn kötődik, akkor sem lehet erre redukálni a vallást, mert így teljesen elveszti a célját és értelmét. Jézus megváltása nem egy olyan unalmas kegyeskedés, amin már lépjünk túl és foglalkozzunk ennél fontosabb kérdésekkel (mint amilyen a szex) - mivel az utóbbi témával rengeteg pszichológus is foglalkozik, pont hogy kevésbé kellene az egyháznak magát ebben az irányban pozicionálnia, és többet kellene törődnie a vallás igazi lényegével, a megváltással, üdvösséggel. Vajon miért volna Sarah "konzervatív", attól, hogy folyton a szexről ír? meg plusz az iszlámról. Nem lehetne - esetleg - hogy Jézusról írjon? Meg a Biblia tényleges szövegeiről? Azok unalmasak? Azok porosak? Azokon túlhaladt az idő? Az iszlám is érdekesebb? Harcoljunk ellene, mert az fontos, a Bibliát magyarázni bezzeg NEM FONTOS, mi? Az NEM MUNKAKÖRI KÖTELESSÉGE EGY FŐPAPNAK! A szexről való okoskodás annál inkább! Meg az iszlámról való hablaty! Arra nincs ember! Arra nincs elég politikus és társadalomkutató! Ki magyarázza az Igét? Az egy főpapnak snassz!
szerafim
2021. október 24. 17:01
Deo gratias! Isten éltesse Bíboros urat és Balázs atyát is!
annamanna
2021. október 24. 14:58
Mi más dolga volna egy katolikus főpapnak, mint könyvet írni a házasságról. A tízmilliomodik házasságról szóló könyvet, ami bizonyára teljesen egyedi nézőpontból világít rá a témára és nélkülözhetetlen. Megtudhatjuk belőle, hogy "Mária gyógyítja a házaspárokat". Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea számára is bizonyára frenetikus felismerésekre vezet. Ha már az előző házasságaikat nem is gyógyította meg Mária, legalább majd most igénybe vehetik a szent hölgy gyógyító szolgáltatásait.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!