Az ENSZ jószolgálati nagykövetének nevezték ki Wonder Womant

2016. október 14. 14:48

Szimbolikusan a film- és képregényhős Wonder Womant nevezték ki az ENSZ jószolgálati nagykövetének, amit a hősnő nevében a DC Entertainment elnöke fogadott el. Az ENSZ és az UNICEF nemek egyenlőségét népszerűsítő kampányában a DC mellett a Warner Brothers is részt vesz. Wonder Woman küldetésében az őt eddig alakító színésznők is szerepet vállalnak.

2016. október 14. 14:48

A nők felemelkedéséért küzdő jószolgálati nagykövetévé nevezi ki jelképesen Wonder Womant, vagyis a Csodanőt az ENSZ – tudósított a BBC hírportálja. Az ENSZ szerint a népszerű képregényhős a nemi alapú erőszak felszámolásával, a nemek egyenlőségével és a nők felemelkedésével kapcsolatos üzeneteket fog népszerűsíteni.

A DC Entertainment képregény-birodalom elnöke, Diane Nelson október 21-én fogadja el hivatalosan a megbízást Wonder Woman nevében. A cég honlapján azt is jelezték, hogy azok a színésznők is részt vesznek az eseményen, akik ez idáig megformálták a Csodanőt a filmvásznon.

A Warner Brothers és a DC is a női egyenjogúság pártján áll

A Warner Bros. és a DC Entertainment egyaránt támogatja az ENSZ és gyermekjogi szervének (UNICEF) a nemek egyenlőségével és a nők felemelkedésével foglalkozó kampányát. A képregényekkel foglalkozó The Mary Sue portál örömmel üdvözölte Wonder Woman kinevezésének hírét. Mint olvasható rajta: „Csodanő nagyszerű és könnyen felismerhető szimbóluma annak, hogy mivé válhatnak a nők a patriarchális társadalomból kiszabadulva”.

A nemek közötti esélyegyenlőségért küzdő Women's Equality Party brit párt szerint azonban „komikus, hogy az ENSZ-nek egyetlen hús-vér nő sem jut az eszébe, aki alkalmas lenne erre a szerepre”. A ceremóniát a William Moulton Marston által megalkotott képregényhős első felbukkanásának 75. évfordulójához igazították. A Csodanő című képregény a negyvenes évek elején született, azóta számos televíziós és filmfeldolgozás is készült belőle.

Legutóbb Gal Gadot izraeli színésznő öltötte magára a Csodanő-jelmezt Zack Snyder Batman Superman ellen – Az igazság hajnala című szuperhősfilmjében. A Halálos iramban-filmekben is szereplő fiatal tehetség főszereplésével egy önálló Wonder Woman film is a mozikba kerül jövőre. (MTI)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2017. február 05. 22:09
Nem lehet eléggé alábecsülni ezek szellemi színvonalát.
jozsefdember
2016. október 23. 16:03
Úgy látszik, az ENSZ gyermekjogi szerve egy komplett pszichiátriai osztály. Kár, hogy nem kezelik őket!
merkelnemkell
2016. október 23. 16:03
Azt hittem Conchita Wurstnál nincs lejjebb. De van. Még esetleg lehetett volna Conchita a nagykövet...
Russel
2016. október 23. 16:03
"A nők felemelkedéséért küzdő jószolgálati nagykövetévé nevezi ki jelképesen Wonder Womant, vagyis a Csodanőt az ENSZ" Ha már főzni nem tud...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!