Saját ükanyja dalait viszi színpadra Enyedi Ágnes

2016. március 10. 20:42

Összművészeti zenés-táncos produkció keretében viszi színpadra a saját ük- és dédanyjától gyűjtött dalokat a gyergyói származású Enyedi Ágnes népdalénekes március 16-án.

2016. március 10. 20:42

Saját ük- és dédanyja népdalait mutatja be különleges kamaraest keretében a gyergyószentmiklósi születésű népdal-énekesnő, a Magos és a Tázló zenekar énekese, Enyedi Ágnes március 16-án, a Bethlen Téri Színházban.

A gyergyóditrói születésű Kelemen László által szerkesztett műsor – amelyben felhasználják az Enyedi Ágnes ük- és dédanyjától gyűjtött dalokat is – bemutatja  e kevéssé ismert székelyföldi kistáj különleges és archaikus zenei világa. Elhangzanak majd többek közt Csomafalva, Remete, Eszenyő, Orotva, Szentmiklós és Gyergyóditró falujának dalai is. A produkcióban az énekes testvére, Enyedi Tamás cimbalmozik majd, a táncokat pedig ifj. Zsuráfszky Zoltán koreografálta.

A gyergyói népzene szépsége és értéke egyrészt zeneiségében, másrészt a szövegek költőiségében, mély mondanivalójában és magában a műfaji sokszínűségben rejlik. A dalok zeneisége és a műfaji sokszínűség – a balladáktól a pattogó táncdallamokon át a keserveseken és altatókon keresztül a lírai dalokig –, valamint a koncert szerves részét alkotó tánc, a színpadi dramaturgia és az egész előadást átszövő személyes családi, rokoni kötelékek együtt kivételes élményt ígérnek.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kurbitalis
2016. március 19. 22:47
Ifj. Csoóri Sándor Kossuth-díja után ez ma már a másik örömhír. Áldás legyen a munkáján! :-)
kulalak
2016. március 11. 09:54
Jogos. Ennyit megtehettek volna. https://www.youtube.com/watch?v=smVrHk135lo (A testvér Enyedi Tamás cimbalmon nagyon jó)
Photon
2016. március 11. 09:54
Kár, hogy ez nem egy video.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!