Időutazás a Földön 3 perc alatt

2015. november 21. 08:51

Az idő viszonylagosságát és a Föld 4,5 billió éves fejlődését mutatja be a Business Insider videója, az emberiség sajnos ezen az idővonalon csak nyomokban szerepel.

2015. november 21. 08:51
Fiona Macdonald
A Föld 4,5 billió éves, de ez akkor nagy szám, hogy a legtöbben el sem tudják képzelni mit is jelent. A Business Insider ezért csinált egy remek videót, hogy ha Los Angelesből New York-ba való utazás lenne ez a 4,5 billiónyi év, akkor az emberiség nagy történései ezen az idővonalon hol foglalnának helyet. Egy kis gyorstalpaló nem árt akkor sem, ha nem lógtunk a biológia órákról az általános iskolában. 3 perc alatt tehát megnézhetjük mennyire minimális szerepe töltött be az ember a Fölt tényleges életében, mennyire efermer a mi voltunk ezen a sárbolygón, még az eukarióták is jelentősebb és fontosabb szerepet töltöttek el rajta. Az utazás során Kansasnál jelenik meg 2,7 billió év elteltével az első oxigént termelő baktérium, aztán 200 millió évvel később lesz egy nagyobb mennyiségű oxigén először csak a Földön, amiből a légkörünk is kialakul. Pennsylvania-nál (ez Amerika közepén fekszik) megjelennek a többsejtű organizmusok, de még csak 600 millió évnél tartunk. A dinoszauruszok csak New York államnál jönnek majd, és minő meglepetés az ember 5,6 (1,7 méter) lábnyira kerül elő a céltól. Az idő tehát viszonylagos, de ezt ha már elmúltunk 18 évesek is mindennap megtapasztaltuk.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!