Tátrai Band-koncert szűk egy év szünet után

2013. május 08. 10:07

Csaknem egy év szünet után ad ismét koncertet a Tátrai Band. A rockcsapat, amely az alapító gitáros, Tátrai Tibor tavaly nyári kézbalesete óta kényszerpihenőt tartott, pénteken a fővárosi Barba Negra Music Clubban lép újra színpadra.

2013. május 08. 10:07

„Tavaly a Sziget fesztivál előtt nem sokkal egy rossz mozdulat miatt kulcscsonttörést szenvedtem, emellett két komoly kézoperációm is volt, egy ujjgörbülés és egy idegi letapadás miatt. Túl vagyok rajta, már a tavaly decemberi Charlie-koncerten az Arénában is rendesen tudtam gitározni, de kőkeményen, minden nap gyakorolok. Szerencsére abszolút visszajött a régi énem” – fogalmazott a gitáros az MTI-nek. Kifejtette, hogy még egy olyan régóta működő zenekarnak, amilyen az 1987-től létező Tátrai Band is próbálnia kell a koncertekre, pláne ilyen hosszú kihagyás után. „Mindenki megtanulta otthon a zenekar koncertanyagát, aztán csütörtökön még tartunk egy összejátszó próbát Pálvölgyi Gézánál, a billentyűsnél”.

A Liszt-díjas, 61 éves gitáros elmondta: a jól ismert dalok, a megszokott program fog elhangzani a Barba Negrában, hiszen a közönség arra vágyik, hogy a Tátrai Band eljátssza a New Yorkot, A küszöbön túlt, a Hajnali szélt. A zenekar összetételében hosszú ideje nincs változás: Tátrai és Pálvölgyi mellett Horváth Charlie énekel, Glaser Péter basszusgitározik, Csiszár Péter szaxofonozik és Solti János dobol. Utóbbi mostani fellépése – szintén egy kézsérülés miatt – egy ideig bizonytalan volt, de Solti rendbejött. „Ha mégis úgy adódik, Gyenge Lajos beugrásra készen áll”.

Tátrai Tibor az MTI felvetésére azt mondta, jelenleg nem tudja elképzelni, hogy a Tátrai Band új stúdióanyagot készítsen, – mint fogalmazott – „a magyarországi lemezkiadás megszűnése” miatt. „Öt-tíz évvel ezelőtt különböző formációkkal még évi két-három albumon játszottam, de ennek sajnos vége. Maradtak a koncertek: a Tátrai Banddel nyáron még fellépünk a Budapest Parkban, aztán lesz Boom Boom július 13-án ugyanott. Ebben a hónapban már játszottam a Bluesberryvel, lesz fellépés a Magyar Atommal, gitározom Deák Bill Gyula koncertjén a PeCsában, nyáron lesz koncert a Tátrai Trenddel, Szűcs Antal Gáborral a Latin Duóval, közreműködöm a Sonia & the Soulbreakersnél, és a legtöbb buli talán a Gitár Trióval lett lekötve, ebben a csapatban Babos Gyulával és László Attilával vagyok együtt” – sorolta a zenész.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!