Gerendaiék visszavásárolják az Est Media Sziget-tulajdonrészét

2012. július 17. 13:22

Befektető hiányában a Sziget Kft.-ben társtulajdonos alapítók, Gerendai Károlyék vásárolják meg a nehéz helyzetben lévő Est Media (EM) Nyrt. Sziget-tulajdonrészét.

2012. július 17. 13:22

A Napi Gazdaság információi szerint miután nem talált befektetőt az Est Media (EM) Nyrt., a Sziget Kft.-ben társtulajdonos alapítók vásárolják meg a cég Sziget-tulajdonrészét. Gerendai Károlyék ugyanannyit, azaz pontosan 675 milliót fizetnek a 49 százalékos részvénypakettért, amennyivel az Est Media tartozik az Unicredit Banknak és a Wallis Zrt.-nek. A hitelek fedezetét a Sziget-tulajdonrész jelentette, a korábbi kölcsönt pedig többek között azért vette fel az EM, hogy kifizethesse a fesztiválszervező cég utolsó részletének csaknem másfél milliárd forintos vételárát.

A visszavásárlásra Gerendaiék is hitelt vesznek fel, a vételárat augusztus 1-ig egyenlítik ki. Az Est Mediának ugyanakkor kétéves visszavásárlási opciója marad a most eladott 49 százalékos csomagra. A tranzakciót követően a Sziget szavazati jogának 98 százaléka kerül egy kézbe − két százalék az EM-é marad, két évig. Ez a tulajdonrész ugyanakkor nem érinti a vagyoni jogokat, csupán szavazásra jogosít.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!