Agárdon szervez fesztivált az egykori Gödör

2012. május 24. 21:01

Ígéretéhez híven a budapesti Gödör Klub stábja nem tűnik el végleg – annak ellenére, hogy elhagyni kényszerült névadóját, az Erzsébet téri gödröt –, bejelentették ugyanis: augusztus 21. és 26. között megrendezik első önálló szabadtéri fesztiváljukat Agárdon.

2012. május 24. 21:01

A Gödör Klub stábja idén nyáron rendezi meg első önálló szabadtéri fesztiválját augusztus 21. és 26. között Agárdon. Mint az MTI-hez eljuttatott közlemény felidézi, a Gödör Klubnak szűk évtized után, 2012 január végén el kellett hagynia névadóját, az Erzsébet téri gödröt, de ahogy a szervezők akkor ígérték, folytatják. „Az elmúlt hónapokban a Gödör ideiglenes budapesti helyszínén a lakásszínházak hagyományait követve Gödörbújócskára keresztelt irodalmi szalont tartott, Marosvásárhelyen kortárs képzőművészeti kiállítást szervezett, nyárra pedig egy összművészeti-kulturális felüdülésre invitálja közönségét a Velencei-tónál” – olvasható az összegzésben.

A Gödör Kempingben koncertezik mások mellett a Brains, az Intim Torna Illegál, a Kiscsillag, a Péterfy Bori And The Love Band, a Pál Utcai Fiúk, a The Carbonfools, a Korai Öröm, a Nemjuci, a Supernem vagy épp az Irie Maffia, de jelen lesznek olyan külföldi előadók is, mint a német Rotfront.

A koncertek mellett látható lesz a Frenák Pál Társulat, a Willany Leó Improvizációs Műhely, képviselteti magát a kortárs cirkuszművészet, a filmklubban pedig dokumentum- és játékfilmekből csemegézhetnek a fesztiválozók. A tanulni vágyók részt vehetnek a Gödör Klub négy éve működő Spicc táncstúdiójának workshopjain vagy a kemping irodalmi kurzusán, ahol különböző műfajokban sajátíthatnak el szakmai fogásokat.

A szervezők közlése szerint a fesztivál a Gödör legsikeresebb budapesti produkcióiból ad ízelítőt. Leköltözik a tópartra a VilágGödör, a JazzGödör, a SpiccStudió, a Spicc Színpad, a Táncház, az AtheSam, a BalkánBeats, a Willany Leó, a New Wave, a ZöldGödör és a CivilGödör.

A fesztivál programját átszövi a Gödör fenntarthatósági programja, a GödörInda. A már megszokott re-poharak, a lebomló tisztítószerek, a tudatosságra ösztönző civil programok mellett ezúttal a helyi erőforrásokra és különlegességekre is fel szeretnék hívni a szervezők a figyelmet. A kemping területén lesz őstermelői piac, vadmadár-kórház bemutató, a strandról induló kenus és gyalogos természetjáró túrák a szomszédos madárrezervátumba.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!