Újra Gombold újra!

2011. november 25. 13:56

Két kategóriában hirdette meg a nagy sikerű Gombold újra! Divat a magyar elnevezésű öltözéktervezési pályázat folytatását a budapesti Design Terminál. A legjobb ruhákat és kiegészítőket a 2012. március 31-i divatbemutatón csodálhatjuk meg.

2011. november 25. 13:56

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium még a magyar EU-elnökség előtt gondolkodott el azon, hogyan lehet a magyar kreativitásnak olyan új teret adni, ahol a fiatalok csatlakozhatnak a már létező tradíciókhoz; ekkor született a döntés, hogy a divat lehet a kitörési pont - idézte fel a KIM kormányzati kommunikációért felelős államtitkára.

Kovács Zoltán kiemelte: a Design Terminál Gombold újra! elnevezéssel rendhagyó öltözéktervezési pályázatának eredményeként májusban a több mint négyszáz pályamunka közül kiválasztott 35 pályamű mutatkozott be a Szépművészeti Múzeumban nagy sikerrel megtartott divatbemutatón. Ács Zoltán, a Design Terminál kreatív igazgatója hangsúlyozta: fontos szempont volt, hogy kiszélesítsék a pályázatot, így azzal egy pesti belvárosi divattervezőt éppúgy megszólítsanak, mint a kézműves hagyományok ápolóit vidéken.

A kiírást két kategóriában teszik közzé. A kortárs öltözék-kollekciótervezési pályázatra a magyar tradíciók által ihletett, de trendkövető és hordható ruhákat, illetve kiegészítőket várnak, míg a design és hagyomány pályázaton neves tervezők formaterveire lehet hagyományos kézműves technikák alkalmával ruhákat és kiegészítőket alkotni. A legjobb munkákat a 2012. március 31-re tervezett nagyszabású budapesti divatshow-n láthatja a közönség, majd a szervezők által kiválasztott darabokat a Design Terminál Erzsébet téri épületében meg lehet vásárolni.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!