Dörnerék miatt nem lép fel von Dohnányi

2011. október 21. 14:18

Christoph von Dohnányi e-mailben jelezte az Operaháznak: „nem kíván olyan városban fellépni, amelynek főpolgármestere az egyik színház vezetését két ismert, szélsőjobboldali antiszemitára bízta”.

2011. október 21. 14:18

A Magyar Állami Operaház weboldalán megjelent közlemény szerint az október 28-ra és 29-re kitűzött hangverseny vendégkarmestere, Christoph von Dohnányi október 19-én, elektronikus levélben arról tájékoztatta az Operaházat, hogy „nem kíván olyan városban fellépni, amelynek főpolgármestere az egyik színház vezetését két ismert, szélsőjobboldali antiszemitára bízta.

Az Operaház ennek ellenére megtartja a hangversenyeket, de módosított műsorral és szereplőgárdával. Az intézmény vizsgálja egy Christoph von Dohnányival szembeni kártérítési per indításának lehetőségét - írják.

Összesen 298 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
azaz?
2011. október 28. 13:10
Krisztus a keresztfán! Hogy ti mennyire sötétek vagytok nagyrészt! Már az is szomorkás, hogy legtöbbetek - számomra, európai magyar nemzeti liberális/konzervatívként, teljesen érthetetlen módon - passzióból véditek az ocsmányt és védhetetlent. De hogy setétek, bunkók, és aljak legyetek, bizisten, azt hittem, ez a mandineren nem így lesz. Mármint addig hittem ezt, amíg el nem kezdtem látogatni...
HSL
2011. október 23. 15:11
tetszik-nem tetszik skacok, de kispályás biztosnemantiszemétek futtatására mindig ez volt, mindig ez lesz a reakció, pláne a saját terhelt múlt miatt kompenzálni szerető dájcsoknál a világhírű herbert von karajannak elnézték vastagon náci előéletét egy kis elhatárolósdi után, de a szakmai pályázatot se írni tudó háttérországpróféta helyi szinkronceleb dörnernél a hátrányok fognak dominálni ez van, további jó fejjel a falnak rohanást
Fakutya ezredes
2011. október 23. 14:18
Ugyanazt jatsszak, mint nalunk. MInden oldalon ok vannak. Szélsőjobbos viharok Németországban Várható volt, hogy Thilo Sarrazin ügye a húsvéti ünnepek után lázba hozza a német politikusokat és médiát: a vitatható elveket valló SPD-tag szerző és volt Bundesbank elnökségi tagot pártja a várakozásokkal ellentétben nem zárta ki. Sarrazin védelmezői közé tartozik a volt hamburgi polgármester, Klaus von Dohnanyi, aki az 1945-ben nácik által kivégzett Dietrich Bonhoeffer húgának fia. Von Dohnanyit Sarrazin a döntőbizottság előtti védelmének ellátására kérte fel. http://kitekinto.hu/europa/2011/05/02/szelsjobbos_viharok_nemetorszagban/ Thilo Sarrazin a könyvét megírta ...Németországban nem nagyon írt le vezető politikus hasonlókat (ráadásul szociáldemokrata), így a legkevesebb, ami mondható, hogy "sokkolóan" hatott: "Az összes érintett országban a következő tendenciák tapasztalhatók a muzulmán bevándorlók között: – átlag alatti munkaerő-piaci integráltság, – átlag feletti függőség a szociális ellátórendszerektől, – átlag alatti részvétel az oktatásban és a képzésben, – átlag feletti termékenység, – területi szegregáció és hajlam a párhuzamos társadalom kialakítására, az oktatásra, – átlag feletti vallásosság, melyben növekvő szerepet kap az iszlám hagyományos, illetve fundamentalista értelmezése, – átlag feletti bűnözés, az egyszerű utcai erőszakos bűnözéstől keydve, a terrorista tevékenységig bezárólag. Sarrazin programja: - Minden, szociális támogatásban részesülő munkaképes bevándorlót közmunkára kötelezne, mégpedig minden törvényes munkanapon. - Azoknak, akik nem tudnak elég jól németül, kötelezővé tenné a napi részvételt egy nyelvtanfolyamon. - Igazolatlan hiányzás esetén csökkenne a szociális támogatás összege. - Családegyesítést, a korábban bevándorolt külföldi egyén családtagjainak áttelepülését Németországba csak azok számára engedélyezne Sarrazin, akik igazolni tudják, hogy a kérvény beadását megelőző három évben állami (szociális) támogatás nélkül biztosították saját megélhetésüket. - A házastársával egy háztartásba költöző feleség tíz éven át nem lenne jogosult semminemű szociális ellátásra. - Hároméves kortól kötelezővé tenné a bevándorló családok gyermekei számára az óvodába járást, hogy rendesen megtanuljanak németül. - Igazolatlan hiányzás esetén a gyerek után járó szociális pótlékból csak az élelmezésre szánt összeget kapná meg a családfő. - Kötelezővé tenné a bevándorló gyerekek beíratását napközi otthonos iskolákba, ahol egész nap német pedagógusok felügyelete alatt lennének, és - francia példára - megtiltaná fejkendő viselését az oktatási intézményekben. http://vastagbor.blog.hu/2010/09/13/sarrazin_konyve
mary
2011. október 23. 12:43
Le van szarva a Dohnányi ! Menjen a francba ! Ez azért van mert a sok hülye bolsevik, komcsi buzi telekürtöli a világot hogy itt fasizmus van ! Anyjuk valaga ! Az a bajuk hogy nem ők vannak hatalmon.Bármennyire is ugrálnak ki kell várniuk a hátralévő időt a választásig. Az a sok csepürágó szinész is elmehet a jó k...ba a párttitkár Hegedüs D.-vel az élen. Úgy megutáltam mindegyiket hogy már szinházba sem járok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!