Scorsese filmet készített a Beatles-legendáról

2011. július 15. 09:06

Martin Scorsese Living in The Material World címmel készített dokumentumfilmet George Harrisonról Olivia, a néhai Beatles-tag özvegyének segítségével.

2011. július 15. 09:06

Martin Scorsese Olivia, George Harrison özvegye segítségével készített filmet a néhai Beatles-tagról. Olivia emlékezésén túl interjúk és filmrészletek is helyet kaptak a kétrészes alkotásban, amelyben olyan hírességek tűnnek fel, mint Eric Clapton, Terry Gilliam, Eric Idle, Paul McCartney, Yoko Ono vagy Ringo Starr.

A rendező a dokumentumfilmmel kapcsolatban elmondta: „George zenéje spirituálisan felébreszt, őt hallgatni olyan, mintha egy templomba lépnél be. Így aztán amikor felajánlották nekem, hogy róla forgassak, azonnal belevágtam. Az Oliviával töltött idő és az interjúk George Harrison legközelebbi barátaival, az átfogó képhez szükséges, érdekes filmrészletek kiválasztása, valamint a zenehallgatás mind-mind nagyon élvezetes volt” - tette hozzá Scorsese.

A filmet először az HBO-n vetítik az Egyesült Államokban ősszel, dvd-n pedig október 10-től lesz kapható. A hozzá tartozó könyvben Harrison özvegye további, a zenész életét bemutató képeket, leveleket és naplórészleteket is megjelentet majd.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!