Nyolcak a Szépművészetiben

2011. május 18. 10:23

Pécs után Budapestre látogat Pór Bertalan, Czóbel Béla, Czigány Dezső, Berény Róbert, Kernstok Károly, Márffy Ödön, Orbán Dezső és Tihanyi Lajos műveinek kiállítása. A kétszáz műből álló tárlatot szeptemberig láthatjuk a Szépművészeti Múzeumban.

2011. május 18. 10:23

A Nyolcak a huszadik század elejének nemzetközi — leginkább francia — modernista törekvéseit ötvöző, és azokat újraértelmező magyar művészeti csoport volt. Most Pécs után Budapestre látogat Pór Bertalan, Czóbel Béla, Czigány Dezső, Berény Róbert, Kernstok Károly, Márffy Ödön, Orbán Dezső és Tihanyi Lajos műveinek kiállítása: a kétszáz műből álló tárlat szeptemberig látható a Szépművészeti Múzeumban.

A kiállítás a jelentősebb művekre összpontosít, illetve Pécsett nem látott művek is szerepelnek rajta. Megtekinthető továbbá egy, a csoport tevékenységét bemutató dokumentumfilm is.

Fotó: Origo

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marko11
2011. május 19. 09:39
Én már láttam Pécsett. Csak ajánlani tudom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!