De Niro és Kusturica elnököl Cannes-ban

2011. március 28. 14:12

Emir Kusturica a fiatal vagy alternatív filmesek műveit felvonultató Un Certain regard szekció zsűrielnöke lesz. A 64. cannes-i filmfesztivált május 11. és 22. között tartják idén, a hivatalos versenyprogram zsűrielnöke Robert De Niro lesz.

2011. március 28. 14:12

Emir Kusturica lesz az idei cannes-i filmfesztivál második legjelentősebb, az Un Certain regard (egy bizonyos nézőpont) elnevezésű szekciójának zsűrielnöke. Ebben a szekcióban szintén húsz film versenyez. 1978-ban alapította Gilles Jacob, a fesztivál akkor újonnan kinevezett igazgatója, jelenlegi elnöke a filmnyelvet megújító filmek bemutatására.

Az Un Certain Regard-ban nyerte el Kocsis Ágnes filmje, a Pál Adrienn a Nemzetközi Filmkritikusok Szövetségének (FIPRESCI) díját. Kusturica azon ritka filmrendezők közé tartozik, akik az Arany Pálmát kétszer is elnyerték: 1985-ben A papa szolgálati útra ment, tíz évvel később pedig az Underground című filmjeiért kapta meg az elismerést. A szerb rendezőnek szinte valamennyi alkotását bemutatták Magyarországon.

A 64. cannes-i filmfesztivált május 11. és 22. között tartják idén, a hivatalos versenyprogram zsűrielnöke Robert De Niro lesz. A hivatalos versenyprogramban és az Un Certain Regard szekcióban szereplő alkotások listáját április közepén hozzák nyilvánosságra.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2011. március 30. 19:25
Vadbarom szerb, a franciak imadjak. Nem mindegyik filmje olyan jo, sot, csak eppen a kuloncsege es a nagy pofaja miatt nagyon nepszeru. De sok megnyilatkozasaban baromire ellenszenves. De Niro viszont!((:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!