Súlyos hétfő esti jazz

2010. szeptember 26. 17:54

Izgalmas kortárs zenei eseményének látszik a dobos-komponista Borlai Gergő szerzői estje. A produkcióban Tátrai Tibor gitáros és Ladányi Andrea táncművész mellett francia vendégzenészek is közreműködnek.

2010. szeptember 26. 17:54

A Presser Gábor és Horváth Charlie állandó partnereként is ismert Borlai Gergőt máig a legkeresettebb hazai dobosok között tartják számon. Szakmai elismerései közül érdemes kiemelni, hogy első magyar ütősként került fel a DrummerWorld.com nevű nemzetközi dobos bázis tagjai közé. Komponistaként idén mutatta be harmadik, M.M.M. című szólóalbumát, melynek külön érdekessége, hogy Scott Kinsey amerikai billentyűs-producer-zeneszerző (ld. Tribal Tech) keverte; mégsem ennek bemutatásával készül a Művészetek Palotájában szeptember 27-én rendezendő szerzői estjére. Új, ezen alkalomra készült szerzemények bemutatójára kerül majd sor, amelyeket meghatározó zenész barátaival és európai jazzművészekkel közösen ad elő a Fesztivál Színház közönsége előtt.

 
Közreműködnek: Borlai Gergő (dob), Dresch Mihály (szaxofon), Oláh Tzumo Áprád (zongora, billentyűs hangszerek), Tátrai Tibor (gitár), illetve Ladányi Andrea (tánc). A program nemzetközi vendégei: Nguyên Lê és Hadrien Feraud. Lê vietnámi-francia gitáros-zeneszerző, számos francia és nemzetközi fúziós, és kortárs jazz formáció tagja. Előadásmódjában rock, funk hatások ugyanúgy észlelhetők, mint távol-keleti elemek. Feraud francia basszusgitáros 1984-ben született Párizsban; fiatal kora ellenére közös produkciókat mutatott be többek közt John McLaughlinnal, valamint zenélt Nguyên Lê társaságában is.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bukovics
2010. szeptember 29. 14:57
ott voltam a koncerten, nagyon a helyén volt minden
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!