Szatmárnémetiben nem engedtek magyarul imádkozni

2023. december 23. 18:04

Pataki Csaba megyei tanácselnök egy Facebook-bejegyzésben reagált: „Ilyenkor azt érezzük, hogy hősi haláluk hiábavaló volt, és a 89 előtti eszmék még ma is felütik fejüket”.

2023. december 23. 18:04

Szatmárnémetiben múlt pénteken emlékeztek meg az 1989-es romániai forradalom eseményeiről és mártírjairól. Az eseményt szervező prefektúra csak az ortodox imát engedélyezte, a római katolikus, református és görög-katolikus imákat letiltotta.

Ezt is ajánljuk a témában

Kereskényi Sándor polgármester és Pataki Csaba megyei tanácselnök egy-egy Facebook-bejegyzésben reagáltak az udvariatlan gesztusra. Pataki úgy zárja gondolatait, hogy: 

„Ilyenkor azt érezzük, hogy hősi haláluk hiábavaló volt, és a 89 előtti eszmék még ma is felütik fejüket.”

A cikk szerzője felteszi a kérdést: tényleg arról van szó, hogy az említett eszmék „ma is felütik a fejüket”? „Néha az ember úgy érzi, egy pillanatig sem bújtak el” – fogalmazott.

Nyitókép: FORTEPAN / ADOMÁNYOZÓ: SZALAY ZOLTÁN

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. március 15. 09:35
Ostobák akik azt hiszik, hogy Isten csak románul tud.
alexandrosz-2
2023. december 24. 10:49
Sok sok munkája van az ilyen megalázó helyzetekben a minden oláh szarral kollaboráns neptunos rmdsz-nek és kollaboráns gazembereinek. A szar neptunos polgarmesterük bűntàrs az oláh aljassàgokban évek óta. Rohadjanak meg!
Cséfy
2023. december 24. 09:59
"nem engedtek magyarul imádkozni..." -Kit nem engedtek? Téged nem engedtek? A többieket engedték? Te ki vagy, hogy téged nem engedtek? Elképesztő nyelvhasználat! Én tudtam előre, és szóltam is, hogy az oldal alsó részébe nem szabad beengedni a bulvárt, mert az már csak ránézésre is, a címadással is rongálja a nyelvet, meg az idegeinket! "Nem láttuk jönni...." Vagy: "Hatalmasat esett az oldalvonal mellett Klopp, bele is sérült a védője!" Belesérültem....de mit fogok ezentúl olvasni, ha a Mandinert nem lehet majd?
lájkbajnok
2023. december 24. 01:22
Szuverenitásvédelem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!