Blöfföltek az ukránok, az amerikai elemzők buktatták le őket

2024. április 06. 15:36

Az ISW rámutatott, semmi jele, hogy Ukrajna orosz gépeket semmisített volna meg.

2024. április 06. 15:36

Fotó: Handout/Useucom/AFP

Ugyan ukrán biztonsági források arról számoltak be, hogy péntekre hajnalban négy oroszországi légibázis ellen is támadást hajtott végre Ukrajna és több orosz katonai repülőgép is megsemmisült, az Institute for the Study of War (ISW) amerikai védelmi elemzőintézet gyorsan rámutatott a jelentésében, hogy erre semmilyen bizonyítékot nem találtak.

Az első hírek szerint tehát az alábbi négy légibázist érte támadás: a Morozovszki légibázison hat repülőgép semmisült meg, 20 ember meghalt; az Engels-2 légibázison három Tu-95MSZ stratégiai bombázó szenvedett jelentős károkat, itt 7 ember halt meg; a Jejszki légibázison két Szu-25-ös semmisült meg teljesen és 4 ember hunyt el; a Kurszki légibázisról pedig egyelőre nincs információ.

A geolokalizált felvételek tanúsága szerint több robbanás is történt, de

az ISW arra vonatkozóan egyáltalán nem talált megerősítést, hogy az ukránok orosz harci repülőgépeket semmisítettek volna meg

– írja a beszámoló, azt azonban megjegyzik eddig egyszerre csak egy légibázist támadtak az ukránok, így mindenképpen figyelemfelkeltő a fejlődés.

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:57
🍓 ️ ­­I­­g­a­z­i n­­­i­­­m­­f­­o­­­m­­­á­n­­i­­á­­­k­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Himiko
2024. április 06. 22:36
FPV drónok esnek, mint a legyek: szörnyeteg tankok fedele alatt törtek be az oroszok Chasiv Yarba Az ukrán fegyveres erők dandárjainak adminisztrátorai dühös videókat tesznek közzé a kamikaze drónok hiányáról. Egy (orosz) páncéloszlop lépett be. FPV-ink minden frekvencián hullottak, mint a legyek, mert a fő tankot egy elektronikus hadviselési szörny hajtotta. Az FPV-k elveszítik a kapcsolatot az üzemeltetővel, és egyszerűen a terepre esnek. A harckocsi páncélzatán helyeztek el egy generátort és egy "AKB"-t. 700-1000m távolságig sugároz a 800/900/2.4/5.8 frekvenciákon zavaró jeleket, felül és körös körül. https://svpressa.ru/war21/article/410909/
2024. április 06. 22:17 Szerkesztve
"Az Institute for the Study of War (ISW) legfrissebb jelentése szerint nincs vizuális bizonyíték arra, hogy az ukrán csapatok április 5-én, pénteken kora reggel megrongálták vagy megsemmisítették volna a drónok által célba vett négy légibázis bármelyikét vagy infrastruktúráját. Az ISW katonai elemzői kiemelték, hogy a földrajzi helymeghatározási felvételek csak robbanásokat és az orosz légvédelmi rendszerek aktiválását mutatták ki minden légibázis közelében. Az orosz védelmi minisztérium 53 drón megsemmisítését jelentette be." https://www.kyivpost.com/post/30684 miért gondolták, hogy támadniuk kell (folytatás a válaszban)?
B_kanya
2024. április 06. 20:40
"Menhetten 2024. április 06. 18:13 A nemrég lelőtt három orosz vadászgép után újabb két katonai repülőgépet semmisített meg az ukrán légvédelem. " És a twiXteren kívül?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!