A német gazdatüntetésből kormányválság bontakozik ki

2024. január 12. 16:29

Ez már távolról sem német belügy.

2024. január 12. 16:29
null
Hölvényi György
Hölvényi György
Facebook

„Németországon soha nem látott sztrájkhullám söpör végig: tiltakoznak a gazdák, megbénult a közlekedés, a gazdatüntetésből kormányválság bontakozik ki.

A társadalmi elégedetlenség mind szélesebb rétegeket ér el. Jó ideje erjed és forrong már a német politika. Gyöngeséget mutat az illegális migrációval, az ukrajnai gabonaexporttal, a német és európai érdekekkel szemben. A politikától elvárható normalitás háttérbe szorult a baloldali és a zöldnek álcázott balliberális befolyás következtében.

Ez már távolról sem német belügy. Az Európai Unió meghatározó államában történtek egész Európára hatással vannak.

Vissza kell térni a megerősödő CDU-CSU koalíciós kormányzáshoz. Egyre közelebb a természetes német és európai értékekhez. De lehet, hogy elég lenne a normalitás.

Lássuk meg!”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: Hölvényi György Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2024. január 14. 14:04
Kevesebb állami támogatást kapnak a német gazdák, erre tüntetésekkel reagálnak és azzal fenyegetnek, hogy leállnak a természtéssel , egyenek a polgáraik külföldi terméket. A lengyel gazdák is emiatt tiltakoznak és nem sokára más országokban is megismétlődik, főleg ott, ahol virágzó a mezőgazdaság . A Nagyhatalmak pedig örömmel elárasztják piacainkat génkezelt, gyom- és rovarirtóval termesztett gabonával, zöldséggel, gyümölccsel, hormonkezelt pulykákkal, csirkékkel, antibiotikumokkal nevelt disznókkal, sőt a rovarokat is felhasználják lisztbe keverve . Majd csodálkozva vehetjük észre, h. az európaiak többsége is olyan túlsúlyos lesz mint az amerikai szegényebb réteg.
Trüpéma
2024. január 13. 23:13
Kedves György! Ön, ha jól tudom keresztény, és értelmesnek is tűnt. Mégis mit várna Németországtól, ha visszaülne egyik döglött lóról a régen döglött lóra? Ezek illúziók. Mellesleg a CDU annyira keresztény mint a német katolikusok központi bizottsága, és pontosan ugyanarra lett kitalálva. Találja ki, hogy mi az!
alenka
2024. január 12. 23:03
Én egy polgárháborút részesítenék előnyben...
2024. január 12. 20:33 Szerkesztve
Pedig a brüsszeliták azt mondják, belügyekbe nem avatkoznak bele ( spanyol, lengyel, német, 2006. magyar). De akkor miért avatkoznak be az oktatásba, a kötelező migrációba?????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!