Több mint százmilliós büntetést fizetett ki Trump, az is kiderült, miért

2024. április 02. 07:34

Ha a volt amerikai elnök elveszti a fellebbezést, több száz millió dollárt kell majd kifizetnie.

2024. április 02. 07:34
President Elect Trump Continues His "Thank You Tour" In Grand Rapids, Michigan

Nyitókép: Drew Angerer/Getty Images

Donald Trump a múlt héten befizette a 175 millió dolláros bírságát kötvényben, így ideiglenesen nem veszélyeztetik ingatlanjait, a Mar-a-Lagó-i birtokát is beleértve. Egy New York-i bíró csökkentette a volt amerikai elnök büntetését, ami eredetileg 464 millió dollár lett volna – írta meg a BBC.

Rekord összegű óvadék

A csökkentett formában is óriási összeg óvadék volt, amely által Trumpt amellett hogy késlelteti a csalás miatt hozott ítélet végrehajtását, a vagyonát is megvédheti addig, amíg tart a fellebbezés. Trump ügyvédéi korábban azt állították, hogy a család nem tudja kifizetni a 464 milliós büntetést, mert nem találtak olyan pénzügyi társaságot, amelyik egy ekkora értékű kötvényt biztosítana számukra.

Egy februári bírósági ítélet szerint Trump csalással felemelte az eladásra szánt ingatlanjai értékét. Trump azonban tagadja a jogsértést, és azt állítja, hogy az ügy csupán a demokrata ügyész politikai boszorkányüldözése.

Ha a fellebbezést elveszti, mind a 464 millió dollárt ki kell fizetnie.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:51
🍓 ️ ­­­A­­ ­­­d­­ö­­g­­ö­­­s­­­ ­­l­á­­­n­­­y­­o­­­k­­­ ­­­v­á­­­r­n­­­a­­­k­­ ­r­­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­𝗡
Uztu
2024. április 02. 11:13
Ilyen koncepciós perek hallatán a komcsik mind elélveztek
Reszelő Aladár
2024. április 02. 10:44
Tehát nagyobbnak tüntette fel a vagyonát és ettől jobb feltételekkep kapott hitelt. Én meg azt hittem, hogy a hitelnyújtó mindenkori felelőssége, hogy meghatározza a leendő adós pénzügyi helyzetét. Sőt gondolom egyenest a bankokat érte hátrány, hogy túl alacsony kamatra kapta vissza a pénzét. De legalább megtudtuk, hogy New Yorkban az állam és az általa fenntartott ügyészség képviseli a bankokat és a nyereségüket.
o1gpedofil-2
2024. április 02. 10:10
Csalt a tramply, de legalabb nem lopott, mint a magyra cigany!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!