Gladden Pappin: A liberális agenda erőszakosan terjeszkedik, Magyarország azonban nem enged

2024. március 09. 09:17

A Magyar Külügyi Intézet vezetője egy amerikai csatornának nyilatkozta: Orbán bebizonyította, lehetséges egy konzervatív kormányzati modellt sikeresen működtetni.

2024. március 09. 09:17
null

Nyitókép: Mátrai Dávid

Az egyik legelterjedtebb, liberális hangvételű amerikai csatorna, a PBS minapi összefoglalójában szóba került Orbán Viktor és Donald Trump pénteki találkozója is.

Ezt is ajánljuk a témában

A hazánkkal szemben igen kritikus műsorban megszólaltatták Gladden Pappint, a Magyar Külügyi Intézet elnökét is, aki elmondta,

jól látszik, hogy a liberális agenda erőszakosan terjeszkedik az egész világban, Magyarország azonban nem hajlandó ezt tűrni, és visszatámadott a miniszterelnök vezetésével.

Kiemelte, miután Trump veszített 2020-ban, sok amerikai konzervatív elkezdett gondolkodni, hogyan is tudnák ellenzékből újra visszaszerezni a kormányrudat a jobboldali erők. Gladden Pappin szerint Orbán bebizonyította:

nem csak lehetséges létrehozni egy konzervatív kormányzati modellt, hanem lehet azt sikeresen is működtetni. 

Megszólalt ugyanakkor a Magyarországot, illetve az Orbán-kormányt évek óta hevesen támadó Kim Lane Scheppele is, az amerikai liberális jogász és politológus olvasata szerint Orbán az amerikai Republikánus Párt számára azt mutatja be, hogyan lehet kultúrharccal és diktatúrával megnyerni egy választást. Szerinte Magyarországon az utolsó tisztességes választások 2010-ben voltak – nem említve, hogy azt is kétharmados győzelemmel nyerte meg a Fidesz-KDNP.

Gladden Pappin azonban mindehhez hozzátette,

jelenleg egy harc zajlik azért, milyen beállítottságú politikai erők irányítsák az Európai Uniót, illetve kiterjesztve a képet, az egész nyugati civilizációt.

Meglátása szerint ebben a harcban különböző erők megpróbálnak Magyarországra nyomást gyakorolni azért, hogy a nekik tetsző irányvonalat képviselje hazánk. 

Az idézett részeket a 24. perctől tekinthetik meg:

 

 

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ez D-dúr és e-moll
2024. március 09. 14:31 Szerkesztve
"gebsi1 ---> reciphoki 2024. március 09. 11:11 majd 2026-ban pislogj kicsim és motyogd szép csendben ugyanezt, amikor a gazdád Gyurcsányékkal tárgyal arról, hogy kössenek nagykoalíciót és legalább részben megtarthassa a hatalmát (értsd: arany tojást tojó tyúkot)." Az tény, hogy a nemzeti érzelmű értelmiség elkezdett egyre látványosabban kifarolni az orbánizmus mögül, mivel elárulva érzik magukat. Nem túl boldogok attól, hogy ha Orbán barátja vagy, akkor nincs szükséged ellenségre, ahogy attól a brutális intellektuális lepusztulástól sem, ami az elmúlt éveket jellemzi; úgyhogy menekülőre fogták a süllyedő hajóról.
Józsi6
2024. március 09. 13:47
Sikeres működés ??? 27 % Áfa, megszűnő kórházi rendelések, rumára 6 hónap előjegyzés, szemészet 1 év, megszűnő fogászat, 25% infláció. Horror áron autópálya matrica. Jogosítvány nélkül szálguldozók, romló közlekedési morál. Mindez egy fejlett dunántúli régióban. Megfizethetelen szolgáltatások. Ez siker. De kinek ?
nempolitizalok-0
2024. március 09. 13:30 Szerkesztve
Rólunk ez kb. ugyanúgy pattan vissza mint a nácizmus vagy a kommunizmus, ahol 89-ben szinte az egész ország (8% nem) egyemberként lépett ki a kommunista érából. Kellett az előmenetelhez, már nem kell, menjetek a picsába bolsik, pont. Persze vannak akik megélnek belőle, vannak akik naívak és ezekben látják a jövőt, de a többség elmegy mellette. A magyar nép profi a veszélyes ideológiák elkerülésében, nem olyan naív mint a nyugatiak, akik a libsik jóvoltából szinte az ötvenes éveket élik meg éppen médiájukban, nyelvhasználatban, gyűlölet mértékében, szélsőséges, ostoba kirakat akcióikkal. (Az én gyerekem már 5 hónaposan bináris) A libsik európára gyakorolt politikája is kb. annyit árt európának mint K-európának az 50-es évek. Szinte az összes gazdaság lefelé tart. a háború hisztériája előtérbe került.
Takagi
2024. március 09. 12:35
Nem bizony, ezért megy a hiszti, de lesz..juk a korcsokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!