Brüsszelben elismerték: nagyot nyerhet a Fidesszel az ECR

2024. március 08. 11:15

Az EUobserver szerint az Európai Konzervatívok és Reformerek nagy álma is megvalósulhatna, ha a Fidesz az EP-választásokat követően csatlakozik a pártcsaládhoz.

2024. március 08. 11:15
null

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

***

A magyar EP-képviselők ECR-hez való csatlakozása erősítené a konzervatív frakciót – ismerte el az EUobserver. A brüsszeli lap szerint 

nagyobb pozíciókra pályázhatnának, ha maguk mellett tudhatnák a két nagy pártot, a Fideszt és a Fratelli d'Italiát, sőt, megvalósulhatna az Európai Konzervatívok és Reformerek nagy álma, egy demográfiával foglalkozó tárca is.

Korábban a Bloomberg is arról írt, hogy az ECR a harmadik legnagyobb frakcióvá válhatna az unióban, értelemszerűen nagyobb gazdasági-társadalmi befolyással.

Nem véletlen, hogy az Európai Néppárt vezetője, Manfred Weber mindent bevet annak érdekében, hogy az ECR pártcsaládja ne fogadja be a Fideszt. Eddig egyébként a magyarellenes román párt, az AUR jelezte, hogy nem csatlakozik az ECR-hez, ha a Fidesz belép.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:24
🍓 ️ ­­A­­­ ­d­­­ö­­­g­­­ö­­­s­­ ­­­l­­á­n­y­­­o­k­ ­­­v­á­­r­­­n­a­­k­­­ ­r­­­á­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Lajoss
2024. március 11. 13:45
Nem kapkodnak a fideszért,kétségtelen…😉
zakar zoltán béla
2024. március 08. 18:31
Kovács Ubulka! Te még Biszkuval is PERtusztál?
lauderstenonis-2
2024. március 08. 15:19
Az ECR atlantista, Putyinellenes és 100 %-ban támogatja Ukrajnát. Gyakorlatilag teljesen ellentétes a fidesszel a politikájuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!